08 de febrer 2009

EL GOVERN SURIENC, ES NEGA A PARLAR OBERTAMENT DEL C.A.P


En els darrers dies, els mitjans de comunicació han fet ressò del concurs de creditor voluntari instat per Corriola S.L. Davant aquesta nova situació que afecta a la constructora del què ha de ser el nou CAP de Súria, no hem d'alarmar-nos, però si ser previnguts.

L'Ajuntament, concretament el Ple de la Corporació, té l'obligació per Llei, de defendre el patrimoni municipal fent ús de les accions oportunes en cada cas. Però la realitat és una altra; en el darrer Ple de Gener, l'equip de govern es va preocupar més per fer callar a les regidores del G.I.S i propinar falses conclusions, que no pas prendre les mesures oportunes a fi de vetllar pels interessos de Súria.

La situació és clara, l'Ajuntament va fer la cessió d' una finca que suposa un 31% de la propietat del terreny de la plaça de la Serradora. Ara l'empresa s'ha trobat sense líquid per poder fer front a les despeses, i ara haurà de renegociar amb els creditors el deute pendent, entre altres mesures. Contràriament al què diu l'article publicat a la web de l'Ajuntament, pensem que en aquests moments no es pot donar garantía sobre les obres del CAP.

Se'ns diu i se'ns repeteix mil cops que "no hi ha incompliment del contracte de permuta, que la data límit per entregar el CAP encara no ha arribat, i que l'empresa seguirà amb la seva activitat professional".

Estem d'acord en tot això. Però la Llei Concursal que regula aquestes situacions també atorga una sèrie d'accions als creditors i als qui es troben pendents de compliment d'un contracte, a fi de protegir-los. Aquesta Llei preveu que aquells qui tenen un contracte pendent de compliment amb una societat en concurs de creditors, hauran de formar part de l'anomenada llista de Creditors. Perquè l'Ajuntament no ens respon si hi serà present?

Per altra banda, no podem tolerar sota cap concepte el tracte vexatori al que se'ns va sotmetre ni com a regidores del G.I.S, ni com a persones. En el ple de gener, de forma pública, sense escoltar el què intentàvem transmetre, se'ns va dir que nosaltres "disfrutavem al veure com una empresa de Súria s'enfonsa".

En el moment del Ple en que es va tractar aquest tema, sols vam parlar de l'obligació que té l'Ajuntament a l'hora de defendre els seus interessos patrimonials i del que la Llei preveu per tal de garantir els drets municipals en casos com el present .

Aquesta desafortunada frase, no sols atempta al nostre honor com a persones, sinó que atempta també contra les il·lusions i l'empenta de totes aquelles empreses de la nostra vila, que intenten superar moments econòmics difícils i a hores d’ara estant hipotecant el seu patrimoni personal i reduint la plantilla per poder seguir endavant.

No hi ha cap dubte que la nostra voluntat és la de la continuïtat d'aquesta empresa, i alhora la continuïtat de totes aquelles altres empreses surienques que passen per dificultats econòmiques en temps de crisis. Tots som suriencs, i ens alimentem els uns dels altres. Això, nosaltres no ho oblidem.

Creiem que els nostres governants hauran recapacitat sobre la dimensió de les seves paraules, i esperem es retractin públicament d'elles.

Per la nostra part, esperem i creiem que al juliol del 2010, Súria tindrà un nou CAP, però si la decisió hagués estat ubicar-lo en un edifici únic, actualment ja en gaudiríem. Teniu com exemple Puigreig.


*Les obres del CAP de Puig-reig vàren començar al maig-juny del 2007 i la consellera Marina Geli i vàries autoritats de la comarca berguedana, ja fa més de dos mesos que van inaugurar el nou equipament, concretament un nou edifici que ha tingut un cost de 2,5 milions d'euros, consta de dues plantes i permet substituïr les instal·lacions de l'actual ubicat a l'edifici consistorial.

Arxiu del blog