22 de febrer 2009

Pressupost i altres "cagades" Municipals


Des del nostre punt de vista, donar el vot favorable al pressupost Municipal és estar d'acord amb totes les partides pressupostàries i a la gestió dels diners públics que fa el grup de govern: PSC, ERC, GPS.

Nosaltres no podem donar el vot favorable, amb l'augment constant de personal del nostre ens local, passant de 46 persones contractades al començament de legislatura, a les 61 persones que consten a la plantilla actual.

L' explicació és el canvi de gestió directa de la brigada municipal, que d'entrada assumia onze persones i que en només un any, s'han incrementat a dotze. La nova gestió no contempla de forma ben definida els torns rotatius, i es produeix de forma reiterada el pagament d'hores extres, cosa que també passa amb la gestió de la policia municipal.

Quan llegim que " en l'elaboració del nou pressupost s'ha tingut en compte la necessitat de contenir" no és més que una frase feta, repetida en cada aprovació de pressupost.

També trobem a faltar una aposta més atrevida per les Caramelles de Súria, patrimoni cultural de la nostra vila, que no acaba de tenir més pressupost ( 16.500 €) perquè sembla no trobar la fórmula apropiada per vendre la nostra festa, envers la Fira Medieval, que costa 50.000 € amb una progressió que triplica el punt de partida de l'any 2004 que era de 17.000€. En això no volem dir que hem de despullar una festa per vestir-ne una altra, però sí fer una valoració a fons.

No estem d'acord amb les propostes d'inversió, poc explicades i poc consensuades, repetint una i altra vegada el dèficit comunicatiu del grup de govern, ja vist amb la partida rebuda del Fons Local d'inversió, amb omissió als grups de l'oposició.

Per acabar, ens agrada fer esment d'allò que el nostre Alcalde va anomenar "cagada" Municipal. Malgrat se'ns acusi d'oportunistes (als qui donem la raó), l'ocasió s'ho val!. Ens referim a les obres fora de normativa del Petit Estel.

El nostre Ajuntament, encarregat de regular les obres del nostre poble, s'ha "descuidat" de mirar el què diu la normativa, i ara resulta que l'obra del Petit Estel, es troba fora d'alineació, tal com marquen les normes subsidiàries. És a dir, que s'ha edificat en una zona on la legislació vigent no ho permet. Ara, cal fer una modificació de Normes per tal de que no haguem d'ensorrar el nou Petit Estel, i hem de demanar el permís oportú a Diputació i Generalitat. I si no ens donen aquest permís?.

Nosaltres per la nostra part, no posarem cap trava, perquè es tracta d'un equipament públic. Però, us imagineu que arriba a ser un privat el qui fa les obres sense tenir en compte la normativa?

Ara, de ben segur que amb aquesta "cagada" hauran de comptar fins a deu abans de dir als grups de l'oposició: "Que no ens enterem!"

Arxiu del blog