20 de març 2009

Actituds polítiques, ha debat !

Hem participat en el treball per tal d’analitzar i estudiar “Actituds polítiques i comportament electoral a Catalunya: materials per a un debat social” que va tenir lloc ahir dijous als serveis territorials del Departament d’Interior i que va tenir una durada de tres hores.

Els participants vàrem posar sobre la taula les causes de: L’increment del vot en blanc i del vot nul, la baixa identificació amb els partits, la poca confiança en les institucions, el desprestigi del personal polític.

Es van aportar idees per resoldre aquesta desafecció política. El debat va ser interessant i es van recollir les nostres opinions i valoracions.

Caldria que els polítics, fessin acte de presència en aquests tallers i segurament palparien de primera mà, que cada vegada estan més lluny dels ciutadans.

La jornada va resultar curta, davant de moltes de les idees que van sorgir. Però va quedar patent que tots plegats hem de posar de la nostra part, per recuperar la confiança en el sistema democràtic, que sabem que no es perfecte, però dins la història de la humanitat està demostrat que és el menys dolent.



Arxiu del blog