12 de març 2009

TREBALLEM PEL RIU

El nostre grup en la passada legislatura, va fer

molts intents per redactar un document de treball

per protegir la població de possibles inundacions.


En aquesta legislatura hem seguit la mateixa línia i el nostre grup va presentar una moció per fer una comissió de treball formada per moltes de les persones que havien treballat voluntàriament en els tallers de la Directiva Marc de l’aigua, per definir tots junts, com ha de ser el nostre riu, recollint les conclusions del document de retorn en el que proposa: “que cal estudiar en mes detall per retirar les graves acumulades al Cardener al pas de Súria, ja que colmaten el riu i poden suposar un risc d’inundació”.


Totes les nostres mocions i peticions han passat a paper mullat, per falta del vot majoritari de regidors. La última excusa va ser que la Comissió de Medi Ambient ja treballava aquest àmbit, i ara quedem sorpresos que membres d’aquesta comissió com la Comunitat de Regants i el Consell de la Gent Gran, informen de l’estat deplorable del riu, quedant palès que no s’ha tractat aquest tema profundament dins la comissió.


Per tant, manifestem que des de el 2003 estem parlant del mateix tema, demanem que s’escolti a la població, que es faci un taller participatiu per definir entre tots i tècnics de l’ACA quin és el riu que necessita i vol la població de Súria, i de les conclusions extretes s’actuï de manera immediata.


Volem un compromís ferm del grup de govern.


En el ple de febrer la Regidora, ens va donar la raó. Però ara, hem de seguir lluitant i treballant perquè es faci cas a la població. Tal com estar el riu actualment, es un perill inminent d'inundació.



Arxiu del blog