25 de març 2009

PAVELLÓ, SI O NO?


Aquesta es una llarguíssima polèmica de les caramelles de Súria. Ja sabem que en temps passats les caramelles es feien al carrer. Ara, també es fan al carrer, i sempre s’han fet al carrer, però l’època moderna ens aporta la opció de veure totes les colles al Pavelló.


El pavelló, tal com es planteja, mes val no fer-ho. Les caramelles queden desdibuixades, les colles i sobretot les monitores tenen problemes a explicar als nens i als pares, que no poden ballar al pavelló, perquè no es poden fer tots els balls i totes les actuacions.


El punt de trobada que hauria de ser de satisfacció, d’il·lusió per veure’ns tots plegats, de premi a tots els “sacrificats” suriencs que creiem en la festa, i volem gaudir de totes les actuacions... es converteix amb una mena de guerra a veure qui tiba més i guanya.


Es nota que el pavelló no s’estima, que l’espectacle no es creu com espectacle i resulta una cosa forçada, improvisada i mal cuidada. Un magatzem sense encant.


Es una llàstima, si és fa, s’ha de fer molt bé. Ha de ser l’espectacle de les Caramelles de Súria, il·luminant el bell mig de la pista, on siguin els que ballen i canten els protagonistes. Amb consciència que l’espectador ha de veure i gaudir dels colors i de les olors de les caramelles, i de la catalanitat !


No ens imaginem anar a veure una bona obra de teatre, sense llum, sense cuidar la posta en escena, sense ritme, veien com els actors es col·loquen sense preses...pensaríem que veiem un assaig general.


I realment això és el pavelló un penós assaig, que encara li calen molts assaigs. I que sembla que ningú vol assumir ser el director...


Davant d’aquest penós espectacle, millor quedar-nos a casa! I esperar el diumenge per tornar a gaudir del sol...


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sincerament, hi estic d'acord amb tot aquest escrit, però també diré una cosa. Van ser moltes les paraules que vaig poder sentir d'una persona, que un cop va deixar de ser "El no-res" dins de l'ajuntament, no nomès no va complir, sinò que es va contradir tant com va poder.
Això no és difícil de sentir en un partit polític, tothom busca tenir els majors dels vots. Però jo hem pregunto, no haguès estat més fàcil reafirmar les seves paraules que no pas contradir-les???
Amb això nomès vui dir, que hi estic d'acord amb tot el que aquí es diu, però que si d'aquí 3 anys canvien les coses, trobaria indecent que no es parlés d'aquesta idea.

Trobaria indecent passar les Caramelles fora de la nostra vila, la Festa Major de vacances (quan tens tot l'estiu per marxar) , ...

i bueno, suposu que en això estem d'acord, tu, jo, i molta gent del nostre poble.

Fins allavors: Visca les Nostres Caramelles!!!


;) 21

Anònim ha dit...

CASAL DE JOVES.
Hauria de sortir a la llum l'explicació d'el treballador acomiadat, el perquè d'aquest acomiadament, i com li van fer saber... sincerament, horrible...
en cap moment es van enrecordar dels moltíssims favors que aquesta persona els hi va fer. De les nits treballades per fer feliç el jovent de Súria. ...



Per cert, sabeu que he sentit que es va decidir a la reunió de Pubillatge que es va celebrar ara farà uns 10 dies?? que les pubilles no podien votar a les candidates a pubilles 2009.
Pensem... Marta Pinzolas, Pubilla de Catalunya, no és apta per votar a la nova pubilla de Súria?? perque, no en sabira?? no ho faria bé?? o potser és que no coneix bé el món del pubillatge, i no sabria quin varem fer servir per votar???


;)

Anònim ha dit...

Home, potser cal dir les coses pel seu nom... El pavelló va servir per a enterrar un munt de diners, però hores d'ara tots estem d'acord que no compleix amb les necessitats reals de la població, ni per ubicació ni per versatilitat o polivalència. Així doncs, és evident que millor no devaluar una fita com són les caramelles a Súria fent-les encabir al preu que sigui en aquest recinte...

Si s'ha de fer un espectacle demostració, que sigui amb els minims de dignitat que la festa 'caramelles' i els esforços dels participants mereixen !!!

Salut!!!

Arxiu del blog