03 de març 2009

BONIQUES PARAULES QUE AMAGUEN LA VERITAT


Llegim “ L’ajuntament de Súria ha aprovat…una modificació de normes subsidiàries de planejament que afecta l’àmbit del carrer Tarragona. La modificació s’ha fet amb l’objectiu d’ajustar alineacions de la viabilitat d’aquest carrer amb la cruïlla de la carretera Balsareny.

És una modificació puntual per fer coincidir la documentació gràfica del planejament amb les necessitats d’equipaments i d’edificacions i voreres existents.”


Quan acabem de llegir l’article, ningú sospita que s’ha produït un error per part dels tècnics, i que la modificació de normes, només és fruit d’aquest error. I que l’edifici del Petit Estel, es troba fora d'alineació, tal com marquen les normes subsidiàries. És a dir, que s'ha edificat en una zona on la legislació vigent no ho permet. Ara, cal fer una modificació de Normes per tal de que no haguem d'ensorrar el nou Petit Estel, i demanar el permís oportú a Diputació i Generalitat.


Per tant, “L’Objectiu és ajustar les alineacions de la viabilitat del carrer en la seva cruïlla amb la carretera Balsareny” es tradueix en: S’ha hagut de modificar les normes subsidiàries, perquè no es tingui que ensorrar la meitat de les obres del Petit Estel.


Tot l'article es la suma de justificacions molt ben elaborades, vestides de boniques paraules que amaguen la veritat. Nosaltres hem donat el nostre vot favorable, per modificar les normes, per tal de no perjudicar una obra pública i perdre diners públics. Però això no implica que el grup de govern passi de responsabilitats i es dediqui a netejar de tal manera la realitat, que fins nosaltres ens sentim cooperadors de la manipulació.


Però com tots sabem, manipular la informació, forma part del joc polític. Només afegim: A qui s’enganya? La gent del poble, sap quina és la veritat. Per tant l’estratègia només serveix per deixar palès les mentides disfressades que s’utilitzen en el dia a dia polític municipal, autonòmic, de país, mundial...i els ciutadans ja comencen a estar cansats!.


I si no, que li demanin al Sr. Saura que ara s’ha empenyat a saber perquè la ciutadania se’n desafecció per la classe política!


2 comentaris:

Anònim ha dit...

OPINIÓ

Ja fa uns mesos que estic al capdavant del grup de Convergència de Súria, m’agradaria donar la meva opinió personal dels dos problemes que té l’actual grup de govern a sobre la taula:
- El nou CAP, amb la Plaça de la Serradora.
- L’ampliació del Petit Estel.
Fa un any, des de Convergència varem entrar un escrit en aquest setmanari, en el qual exposàvem el següent:
En molts ajuntaments, de pobles petits i mitjans com el nostre, la gent s’apunta a una llista electoral per diferents motius, una majoria pensant que poden fer-ho millor que l’actual càrrec o responsable. Molt pocs mediten i pensen on poden arribar amb aquesta decisió. Tothom hauria de ser conscient de les seves possibilitats, envers situacions i decisions que s’han de prendre per anar fent camí. Per això normalment els regidors d’aquests ajuntaments son persones amb ganes de treballar, amb bones intencions, però poc capacitats per prendre decisions importants pel seu municipi. Gent no preparada per portar i discutir projectes, persones no acostumades a treballar en equip, regidors que no tenen una visió global del problema... Si a més aquests regidors es refien dels serveis tècnics municipals i aquests no tenen clar cap o ha d’anar: el creixement, el desenvolupament, l’inversió del poble; això ja no hi ha qui ho solucioni.
Totalment vigent, no creieu?
En el Ple de febre (la setmana passada) a una pregunta formulada pel GIS l’equip de govern va afirmar que la informació que tenen del concurs d’acreedors, la reben de la constructora i dels articles que surten als diaris, i que ara ja mirarien d’assessorar-se legalment.
Crec que aquestes consultes legals s’haurien d’haver iniciat, quan la vox populi ja parlava d’un possible concurs d’acreedors. D’un temps ençà tinc la temença que Súria pot quedar-se sense el Nou CAP, sense diners i sense solar. I les no actuacions i dubtes de l’ajuntament en aquest tema no fan presagiar res de bo.
Tema preocupant el de l’ampliació del Petit Estel. Els serveis tècnics municipals al treure a concurs una obra han d’elaborar un plec de condicions que serà entregat als estudis d’arquitectura / d’enginyeria que optin a fer el projecte. Tant els primers com els segons han de tenir clar el plec de condicions d’aquesta obra que es vol projectar. Doncs bé un cop iniciades les obres i a requeriment de CiU, s’adonen que hi ha un error de 4 metres. Fins aquí podríem dir que hi ha hagut com s’ha dit en altres escrits una “cagada”.
Per la meva professió, faig projectes i estudis a empreses privades de tot àmbit, alimentació, farmacèutica, automòbil... els puc assegurar, que havent-hi un plec de condicions, si a l’execució de l’obra hi ha un error que incompleixi d’una manera greu aquest plec, l’executor de l’obra ha de resoldre aquest error perdent-hi el temps i diners que facin falta. Doncs bé l’equip de govern per resoldre aquest error el que pretén, es que la Diputació De Barcelona, de qui depèn la carretera de Castelladral, modifiqui la seva normativa per tal que en aquell indret en concret, la distància de SEGURETAT de l’edificació al centre de la calçada deixi de ser de 10m. i passi a ser de 6m. Per cert, s’ha detectat si hi ha un error en el Plec de Condicions entregat per l’ajuntament?
La meva opinió és que per intentar salvar un projecte, mal dissenyat en l’origen, podem crear un mal molt més gran. Estem davant un error que incompleix una norma de SEGURETAT, no estem discutint sobre el color de la façana. Darrera aquesta norma de la Diputació hi ha tota una experiència adquirida d’anys, estudis de traçats, informes pericials d’accidents, assessoraments d’experts...
Prego als responsables municipals que abans de decidir res, vagin un dia a la cruïlla en qüestió i quan baixi per la carretera un camió carregat de mineral cap a la mina, observin les dimensions d’aquest respecte al muret, i l’ edificació il•legal. I es preguntin: ¿aquesta modificació de la norma, pot provocar que en cas d’accident sigui més probable que mori un nen de l’escola bressol? Crec que la resposta és evidentment SI.
Per tant segons el meu parer, l’escola bressol hauria de complir la normativa vigent, reculant fins on compleixi normativa, a més de buscar si l’error és al Plec de Condicions o de Projecte, i a partir d’aquí demanar responsabilitats, obrir expedients...


Valentí Sastre

Anònim ha dit...

I que n'hi ha de la responsabilitat de TOTS??? Vull dir, del ciutadà del carrer i de la oposició, aquesta última pel fet d'estar més al cas, no podrieu promoure que aquesta situació es comuniqui al tribunals per tal d'iniciar les corresponents i oportunes actuacions legals ???

Sembla que si es modifica la norma ja no existeix problema, però precisament per a aquestes situacions estan els tribunals.

Del resultat del jutge podem trobar-nos amb una pèrdua important de diner públic, però també haurem de promoure actuacions al respecte, per tal de demanar les responsabilitats pertinents.

Si tot queda en l'àmbit de la política no arriba a la vida real...

Arxiu del blog