27 de març 2009

Súria aprova el Reglament de Participació ciutadana


EL Reglament de participació ciudadana, ha tingut un procés llarg i podem dir que el nostre grup GIS es considera un dels impulsors i dinamitzadors d’aquest projecte on tots els grups, entitats i ciutadans han fet aportacions.


El nostre grup GIS, sempre a cregut i creu, que aquest Reglament ha d’aportar noves oportunitats a que polítics i ciutadans treballin plegats per definir com volen la seva ciutat, en aquest cas el nostre poble.


I creiem fermament que pobles petits, com el nostre, ens ha de permetre treballar i motivar a la ciutadania a afavorir la presa de decisions, i ara, cal desenvolupar aquesta eina, per millorar en primer terme la desafecció de la ciutadania a la política, i en segon terme i el mes important per avançar cap a una vertadera democràcia, més pròxima al ciutadà.


  • Al ple del febrer del 2006, el nostre grup GIS, va entrar un Prec per posar en marxa el reglament de participació ciutadana.
  • Al juny el grup de govern, va aportar el primer reglament, que des de el nostre punt de vista només feia que recollir part del Reglament orgànic Municipal, però que no recollia una part molt important per nosaltres, com és el Consell de la Vila.
  • I a l’octubre del 2006, vàrem demanar la retirada del reglament del grup de govern i la creació d’una comissió formada per grups polítics, entitats i ciutadans, per treballar tots junts en la redacció del Reglament.
  • I al gener del 2007, el grup GIS, va aportar un nou reglament per treballari iconcensuar, extret de varis reglaments d’altres poblacions.
  • A l’abril del 2007 vàrem tornar a entrar un prec, per treballar el Reglament que semblava que havia quedat encallat.

En la nova legislatura:

  • Al ple de novembre del 2007, vàrem tornar a presentar un moció per tal de posar en marxa el reglament de participació i el consell de la ciutat.
  • En l’acta al ple de maig del 2008, la Regidora Mª Angels Ridó, diu que es comença a treballar sobre el reglament de Participació ciutadana.
  • Hem treballat, en totes les comissions de treball de redacció del Reglament, fins el dia d’avui.
  • Per tant, avui hem acabat un llarg procés. Al que podem agraïr a totes les persones que han col·laborat i a la Mª Angels que ha volgut acabar el reglament, abans de marxar de la vida política activa. Deixant una eina que pot tenir un llarg recorregut i que caldrà el compromís de tots, però sobretot del grup de govern de desenvolupar-la.

Intervenció al ple de març de 2009 en l'aprovació del Reglament de participació ciutadana de Súria.

Arxiu del blog