06 de juliol 2009

Casa museu per en Salvador Perarnau

En aquest passat ple hem presentar una proposta perquè el grup de Govern, faci un pas per tenir un espai reservat, per mostrar el material escrit del nostre poeta local Salvador Perarnau. Nosaltres pensem, que un bon lloc podria ser la casa del poeta. Però, per això, cal parlar amb la família per saber si ha alguna possibilitat per deixar un espai dins la casa originària. Podria ser una casa museu, com tantes altres que hem visitat arreu.


Pensem que arxivar i classificar el material conservat, ja entra dins la lògica, però també estaria bé, saber on es vol mostrar aquest material. El grup de govern, no va donar cap pista, segurament no ho saben encara, perquè encara estan en la fase”u” d’inventariar el material.


Des de el nostre punt de vista, caldria fer un pas mes agosarat i intentar negociar amb la família, la fórmula d’espai reservat per la seva museïtzació dins la casa.


Com sempre, la nostra proposta no va tenir el vot favorable del grup de govern, PSC-ERC-GPS que va presentar una esmena en la que en un primer punt parla d’encarregar a la Regidoria de Cultura per la cessió del dipòsit, i en un segon punt el inventari per la consulta i divulgació pública. L’esmena va tenir el vot favorable del tripartit més CIU.


I la nostra moció, que va més enllà de l’esmena, va tenir el nostre vot, més l’aIS,per tant guanya l’esmena de la majoria.


El Grup Independent de Súria, demana la incorporació de la següent moció al ple del mes de juny de 2009.

MOCIÓ:

Sabem, que hi ha un important dipòsit de material, apunts, mobiliari i utensilis personals del poeta surienc Salvador Perarnau, salvaguardat pel seu nebot,

Demanem al ple de la corporació l’adopció del següent acord:

Fer els acords necessaris amb la família, per reservar un espai de museïtzació a la Casa originària del Poeta.

2 comentaris:

fina Pesarrodona ha dit...

Estic molt satisfeta d'aquesta proposta de tirar endevant un espai museïstic del poeta en Salvador Perarnau, ja que puc afirmar que val molt la pena i que no tots el pobles han tingut la sort de comptar amb un poeta tant
important.
Ànims. Fina Pesarrodona

GIS ha dit...

Resposta a dos anònims:
Al primer ens comenta: si ens sentim sols? No. Hem d'assumir el que diem, però de totes maneres, gràcies per vetllar-nos...
El segon anònim: No esta d'acord amb una altra casa museu i diu:Ja nomes falta que a Suria, un municipi de 6500 habitants ens posin un altre museu, que no tenim prou amb el Castell, Cal Balaguer del Porxo i d'aqui a poc el Casinet.
Deixeu de sumia truites, qui asumira las despesas que comporta un nou establiment? o es que Salvador Perarnau es tant i tant famos com l'Elvys qui penseu que vindra a veure aqust espai.
Ni els Suriencs vindran. -Nosaltres no hem estat mai d'acord amb el projecte que es vol portar a terme al Casinet. No ens agraden els projectes estàtics. Però en el cas d'en Perarnau, es podria habilitat un espai, per fer-li un homenatge. Evidentment no es l'Elvis, però sí un surienc, que ens va treure de la nostra mediocritat.
De totes maneres gràcies per opinar.
Salut a tots!

Arxiu del blog