14 de juliol 2009

PREVISIÓ, PREVISIÓ, PREVISIÓ...


Si tirem moviola enrere , veiem que ara fa dos anys les pales envaïen la plaça de la Serradora a corre-cuita, per fer encabir en una propietat de l’Ajuntament el nou Centre d’atenció primària. Ni les súpliques ni les protestes dels grups de l’oposició d’aquell moment –GPS es trobava dins d’aquest front- van poder parar aquesta determinació.

En aquell moment, nosaltres demanàvem diàleg i previsió. I ara a pocs dies del darrer ple, abans de començar les vacances, presentem una moció perquè el grup de govern reflexioni.

Pensem que ara, cal prendre la determinació clara, de construir el nou centre d’Atenció primària, en un altre solar de l’Ajuntament i no perdre la subvenció del Cat salut.

El camí del concurs Necessari en el que es troba l’empresa constructora, pot anar per llarg, però això no ha d’impedir, tenir aquest equipament abans de l’acabament del 2010.

Si no es pren aquesta solució, és possible, que perdem la subvenció. Les arques de la Generalitat davant de la crisi, també s’estan ressentin, i pensem que posposar les obres, pot ser perillós.

Respecte les obres del cementiri, sempre ens hem mostrat contraris al projecte, i es repeteix la mateixa situació que les obres del Petit Estel, on no s’accepta cap idea de l’oposició. I pensem que un poble, no es poden perdre oportunitats, i els projectes han “esgarrapar” totes les expectatives possibles.

Ara, semblen venir aires que portin per fi, la gespa artificial al camp de futbol, encara pendent de l’informe favorable, que dona la possibilitat a l’Ajuntament de fer la licitació de les obres i obtenir la subvenció de 200.000 €. Però, és un mal negoci, perquè ara, amb els diners del Feil, permetia fer l’obra sense pagar interessos: eurodibor més dos punts a set anys, de *845.000 €, com nosaltres havíem proposat.

La sensibilitat del tripartit, queda palesa amb la balconada radioactiva que ens mira desafiant des del casinet, que resumeix la seva actitud, que no admet errades i afirma: “estar molt satisfets del resultat.”

Bona festa major! (La Torre. Juny '09)

*Quantitat donada en la primera comissió informativa. Que després a passat a 744.000 €.


Arxiu del blog