26 de juliol 2009

Segona fase d'urbanització del Carrer Sant Sebastià de Súria


El passat dimarts 21 de juliol, es va presentar als grups - que no formem part del grup de govern- el projecte d’urbanització de la segona fase del Carrer Sant Sebastià, i el dijous 23 es va presentar a l’Associació de Veïns del Poble Vell- Sant Jaume i Llei de Barris amb la suma de quatre membres.

El projecte presentat i vist de la segona fase del Carrer Sant Sebastià, aportarà la pavimentació del terra, tal com s’ha fet a la primera fase i veiem al Carrer Sant Cristòfol. Deixarà sense aparcament tota la baixada, prioritzant la circulació als vianants i es col·locarà mobiliari urbà. Es farà un petit mur a tot el llarg per evitar la baixada de pedres i terres de la paret de terra i es seguirà amb el disseny de barana ja col·locada a la primera fase. També es fa una petita expropiació per millorar la circulació de la corba.

Des de el nostre punt de vista, el projecte no aporta res al carrer, més aviat resta aparcament als veïns que viuen a la zona, deixant-los sense i veient-se obligats a aparcar a Sant Jaume o a altres indrets.

Nosaltres vam aportar la possibilitat de treure terra de la muntanya, afavorint l’aparcament de manera mes generosa i també la circulació dels vianants.

Com a resposta se’ns va dir que la muntanya te un interès geològic important, i que calia preservar-lo com a circuit complementari d’interès paisatgístic, sumant a tot l’entorn del poble Vell.

Ara cal que els veïns diguin la seva, ells hi viuen i saben les seves necessitats i així les han d’exposar a l’Ajuntament. Durant el mes d’agost hi haurà exposició del projecte i es podran fer al·legacions.

Nosaltres des de el nostre bloc, fem una crida als veïns que demanin als seus representants que els hi expliquin el projecte i que entre tots decideixin com volen el seu carrer.

Una obra com aquesta, es gairebé una oportunitat única. Cal fer el millor projecte per a tots. I sobretot buscar l’equilibri entre la gent que hi viu cada dia i la part turística, que sembla que aquesta última és la que prima més al grup de govern. Veïns cal que us interesseu pels projectes que afecten directament el vostre dia a dia.

Bona Festa Major de Sant Jaume!!!



Arxiu del blog