16 de juliol 2009

SENSE PREVISIÓ!


En aquest ple de juny, hem constatat la falta de lideratge dins el tripartit i la desorientació del PSC. Ara cal una mà ferma per preparar el terreny davant la immobilitat de les obres del nou CAP. Tots sabem que la propietat de l’Ajuntament esta immersa en el Concurs Necessari Ordinari de Creditors, i que esta en perill la propietat, per un costat, i el contracte amb Cat salut, per l’altre.

Nosaltres, creiem que en aquest moment, s’ha de ser previsor, i s’ha de treballar a l’avançada, per un costat renegociant en Cat salut la possibilitat de canviar d’ubicació i complir els terminis d’entrega de la nova instal·lació, i per altra buscar un nou terreny per començar la propera construcció i complir el termini: desembre del 2010, amb pròrroga inclosa.

La Moció presentada en aquest ple, anava orientada a aquesta previsió. El PSC, va presentar una esmena, per fer una comissió, per decidir entre tots la millor ubicació. Després de presentar les opinions la resta de grups de l’oposició, el PSC –ERC, GPS no van obrir la boca en un tema important per poble- es va retirar l’esmena, a l’espera del resultat del Concurs i la moció tampoc no va tirar endavant, només va ser recolzada, pel nostres tres vots favorables.

L’ actitud, mirada de prop, és la d’esperar el miracle, que tot seguirà igual, i seguir amb la tècnica de l’estruç, dit vulgarment, amagar el cap sota l’ala. Però el temps se’ns tira a sobre! PSC, va manifestar obertament que no saben res del concurs!

Respecte a les altres mocions presentades pel nostre grup, tampoc, no van tirar endavant, la segona es demanava la canalització de la cuneta esquerra de la carretera Castelladral, vistes les obres efectuades a l’altre costat. I la tercera la demanda de fer acords amb la família del poeta per reservar un espai de museïtzació a la casa originària.

Aprofitem, des de aquí felicitar a la Junta del club de futbol, que sembla que per fi, disfrutaran del camp de gespa i es millorarà considerablement la instal·lació, i al nostre company d’ERC que per fi, li han timbrat el timbre, que no garanteix la subvenció! .El que no acabem de veure clar es el perquè no s’ha aprofitat la subvenció del Zapatero, (FEIL) que permetia a l’Ajuntament pagar el 100% de l’obra a cost “0”. Quan ara, s’haurà de pagar 744.000 € aplicant el tipus d’interès del eurodibor +2 % revisable cada any, pagant vuitanta quatre mensualitats (7 anys aproximadament) a 10.275,5 €/mensualitat (variable segons el tipus d’interès). La pregunta del milió, és com es finançarà aquesta quota, amb recursos propis o caldrà demanar ajut als bancs? Confessem que no vàrem fer la pregunta oportuna i ens vàrem quedar amb els diners de més dels interessos, del quadre d’amortitzacions.

Des de el nostre punt de vista, la decisió presa pel tripartit, és errònia, endeutant innecessàriament l’Ajuntament, encara que la partida, estratègicament no estarà al capítol d’endeutament, sinó al de subvencions. Però en definitiva, qui s’enganya son ells mateixos, els diners s’hauran de pagar d’una manera o un altra, encara que no deixi empremta al balanç.

Que passeu una bona Festa Major i unes bones vacances!

1 comentari:

GIS ha dit...

Passem els vostres comentaris, i agraïm la vostra preocupació. Però no acabem d’entendre que ens insteu a que siguem valents, quan vosaltres quedeu amagats dins l’ombra. Nosaltres acceptem totes les crítiques que tinguin a veure amb el bon funcionament del nostre poble, i que nosaltres com a oposició pugem aportar al grup de govern per millorar, però els insults perquè serveixen? Que milloren?
Mireu-vos i digueu-nos que hi ha de bo en tot el que dieu?
1. Sois unos cobardes. Con esta actitud que teneis lo unico que conseguis es demostrsr que no estais tan lejos de aquellos contra los que os oponeis.
Que os jodan!!!!
2. Sed valientes y abriros al riesgo de las criticas.
Adeu
3. Hola, que? continueu sols amb aixo de no accepta comentaris anonims. I un seudonim que l'acceptariau?
Salut

Arxiu del blog