10 de setembre 2010

Súria celebrarà la Diada Nacional amb actes per a totes les edats

La tradicional hissada de la senyera i la lectura d'un manifest a La Torre seran els actes centrals de la Diada Nacional de Catalunya a Súria, dissabte vinent. El programa també inclou activitats culturals, lúdics i esportius que tindran la plaça de Sant Joan com a principal escenari.

El programa de la Diada segueix la línia dels darrers anys, amb actes adreçats a persones de totes les edats. En la seva organització participen les següents entitats, a més de l'Ajuntament de Súria: Agrupació Sardanista, Casal de la Dona, Club d'Escacs, colla castellera Els Salats, Escola Municipal de Música, Foment Cultural, grup de trabucaires del Tro Gros i Unió Ciclista Mig Món.

El programa s'iniciarà divendres, 10 de setembre, amb la inauguració de l'exposició "Pell de Poble 1985, la màgia de les emocions" a la sala Cal Balaguer del Porxo. La mostra, que recorda l'estrena d'aquest espectacle fa vint-i-cinc anys, es fa amb motiu de les properes representacions de l'obra, que tindran lloc els dies 18, 19, 24, 25 i 26 de setembre a la Plaça Major del Poble Vell.

Altres actes previstos seran l'11a Trobada de Puntaires i la 6a Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava, que es desenvoluparan dissabte al matí. El mateix dia es faran jocs i activitats d'animació, a més d'una actuació musical, una pedalada per l'entorn de la vila i una sortida de motos, cotxes clàssics i customs.

El programa commemoratiu de la Diada es tancarà diumenge amb la celebració del Concurs Nacional de Colles Sardanistes, que comptarà amb la participació de la cobla Ciutat de Terrassa.

L'Ajuntament de Súria demana als vilatans i vilatanes que s'afegeixin civícament a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, posant senyeres a les finestres i als balcons, a més de participar en els actes previstos.

El programa de la Diada Nacional de Catalunya a Súria és el següent:
Divendres, 10 de setembre
  • 19.00 h. Inauguració de l'exposició "Pell de Poble 1985, la màgia de les emocions". Lloc: Cal Balaguer del Porxo.
Dissabte, 11 de setembre
  • 8.00 h. Concentració de motos i cotxes clàssics i customs. Obertura d'inscripcions per a la sortida. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 8.00 h. Sortida de la pedalada en bicicleta tot terreny BTT, des de la plaça de Sant Joan. Recorregut: pistes forestals de la serra de Costafreda, totalment pedalables.
  • 9.00 h. Sortida de la caminada cap a La Torre per hissar la Senyera. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 9.00 h. Sortida de motos i cotxes clàssics i customs des de la plaça de Sant Joan. Recorregut: Súria, Salo i retorn a Súria.
  • 9.30 h. Hissada de la bandera de Catalunya a La Torre, lectura del manifest i cant d'Els Segadors, que coincidirà amb un galeig a càrrec dels trabucaires del Tro Gros, i aixecament d'un pilar per part de la colla castellera Els Salats, de Súria. També hi participaran els Bastoners de Súria i el ball de cascavells del Tro Gros. A continuació, esmorzar popular per a tothom (gratuït) al mateix peu de La Torre.
  • 10.00 h. 11a Trobada de Puntaires i 6a Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 11.00 h. Parc de jocs i animació, amb el grup 4x4 són 16. Escacs, partides simultànies i amb figures gegants. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 12.00 h. Actuació del grup Ska Jazz Rabbit. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 12.30 h. Arribada de les motos i cotxes clàssics i custom a la plaça de Sant Joan.
Diumenge, 12 de setembre
  • 19.00 h. Concurs Nacional de Colles Sardanistes, amb la cobla Ciutat de Terrassa. Lloc: plaça de Sant Joan.

Arxiu del blog