28 de gener 2011

El radar de Súria multa prop de 200 conductors en un mes


Una imatge del radar mòbil que a final d'any es va posar en funcionament a Súria
arxiu/ajuntament de súria

REDACCIÓ/SÚRIA La Policia Local de Súria ha sancionat en un mes un total de 198 conductors que circulaven a més velocitat de la permesa en trams urbans en què no es pot anar a més de 50 quilòmetres per hora. Es tracta de les infraccions detectades pel radar mòbil que ha impulsat l'Ajuntament com a mesura de control dels excessos de velocitat a dins del poble.

Aquesta quantitat d'expedients oberts es limita a un període aproximat de trenta dies compresos entre els mesos de novembre i desembre de l'any passat, que és quan es va posar en marxa el radar, de manera que encara no s'hi inclouen les darreres infraccions detectades. D'altra banda, d'aquestes primeres 198 sancions que ha imposat la Policia Local de Súria, n'hi ha 113 (el 57%) que corresponen a conductors que s'excedien de més de 30 quilòmetres de la velocitat permesa. En alguns casos s'han arribat a detectar vehicles que anaven a 110 quilòmetres per hora.

La posada en funcionament d'aquest radar mòbil va ser fruit d'un conveni signat entre l'Ajuntament de Súria i el Servei Català de Trànsit, que és qui ha cedit l'aparell al consistori. La voluntat és fer disminuir la velocitat dels conductors per dins del poble i de disposar de dades fiables que ajudin a garantir actituds perilloses, i poder garantir una major seguretat tant per a conductors com per a vianants, segons han explicat fonts municipals.

Un temps abans que es posés en marxa el radar mòbil, la Policia Local de Súria va procedir a la realització d'una campanya informativa per donar a conèixer als conductors la futura aplicació de les sancions per excés de velocitat dins la trama urbana. Aquesta campanya va consistir bàsicament en la instal·lació de senyals a les principals carreteres d'entrada al poble, que també informaven sobre la presència d'aquest nou control de velocitat, així com un panell lluminós amb què s'indicava als conductors la velocitat a què circulaven quan hi passaven per la vora.

De 100 a 600 euros de multa

Les sancions econòmiques que aplica la Policia Local de Súria als conductors que són detectats pel radar mòbil quan corren massa oscil·len entre els 100 i els 600 en funció de la seva gravetat. De totes maneres, s'aplica una reducció de fins al 50 % en totes les multes -siguin de la gravetat que siguin- si el conductor sancionat fa efectiu el pagament corresponent en un termini màxim de vint dies després d'haver rebut la notificació de la sanció.

Arxiu del blog