12 de juliol 2011

Dues rutes turístiques recorreran el Parc Geològic i Miner

El projecte pretén esdevenir un reclam turístic per a la Catalunya central


ACN El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central ha presentat les dues primeres rutes turístiques del projecte. Els recorreguts pretenen moure els visitants per tota la comarca i aprofitar una part del flux de turistes que s'aturen a Montserrat per presentar-los una oferta que els permeti conèixer els espais amb més interès geològic del territori. Uns tríptics explicaran als visitants què és el Parc i orientaran el públic per fer les rutes en un o dos dies. El primer recorregut va des de Montserrat fins a Moià, i l'altre s'inicia a Moià i finalitza a Súria. Segons el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Joan Vinyes, el projecte és un reclam turístic que crearà riquesa al territori.

El patronat del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central ha presentat els dos primers itineraris del projecte que esdevenen el primer reclam turístic del Parc. El primer recorregut proposa als visitants iniciar el trajecte a les Coves del Salnitre, aturar-se a les Muntanyes Russes de Sant Vicenç de Castellet i fer parada al Museu de Geologia Valentí Masachs, situat a Manresa. L'itinerari continuaria al Forn de Calç de Calders i acabaria al Parc de les Coves del Toll de Moià.

Pel que fa a la segona ruta, el recorregut s'iniciarà a les Coves del Toll i seguirà al Meandre de Calders i al Forn de la Calç. Segons ha explicat Vinyes, a Artés s'aturaria als Guixos i l'altre punt d'interès seria els Aiguamolls de la Bòbila, de Santpedor. A Súria, on s'acabaria el recorregut, es podrà visitar la tectònica de Tordell i Mig-Món, les roques evaporítiques, el barri de Joncarets i el patrimoni miner del municipi.
Primers plafons informatius

El conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Joan Vinyes, ha explicat que s'han instal·lat un total de set plafons identificatius del Parc Geològic de la Catalunya Central. Es tracta d'uns elements que expliquen què és el parc, el territori que avarca i les seves portes d'entrada.

Segons ha explicat Vinyes, els plafons descriuen el projecte amb els seus principals atractius, donen informacions d'interès i inclouen un mapa del territori.

Primera reunió entre els membres del Patronat després de les eleccions municipals

El patronat del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central s'ha reunit aquest dimarts després que les eleccions municipals hagin canviat el panorama polític d'alguns dels ajuntaments que en formen part.

En aquest sentit, Vinyes ha anunciat que ja s'ha mantingut un nou contacte amb l'Ajuntament de Cardona, que en un principi no estava interessat en formar part del Parc, per saber si el nou consistori té interès en col·laborar amb el projecte.

Un projecte de llarg recorregut

El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, impulsat pel Consell Comarcal del Bages, vol posar en valor el ric patrimoni geològic de la comarca i cohesionar una oferta turística, cultural, didàctica i científica a l'entorn d'aquest patrimoni i el seu paisatge.

Els principals objectius de la creació del Parc són: la gestió del patrimoni geològic i miner, la promoció del geoturisme, el foment, investigació i conservació de la geologia del territori, la difusió mediambiental i el desenvolupament econòmic del Bages.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Joan Vinyes, ha explicat que el projecte, d'àmplia extensió territorial, intenta integrar tots els elements de riquesa patrimonial i cultural perquè reverteixi en el territori. L'objectiu, segons Vinyes, és enfortir el territori i aconseguir que la comarca sigui un reclam turístic.

Arxiu del blog