18 de juliol 2011

Moltes felicitats Geganters i Grallers del Poble Vell!

Quina sort que tenim a Súria, de tenir tanta gent amb ganes de fer coses i d'entregar-se als altres! Ens sentim orgullosos de tanta participació i  dedicació i no cal dir-ho, de la feina que comporta actes que aglutinen tantes persones. Bona feina i felicitats!

 Súria, capital gegantera

La Trobada Gegantera del Bages i Berguedà converteix el centre de Súria en una festa

Alguns dels gegants participants en la Trobada, plantats a la plaça de Sant Joan. Foto: AjSú

Els gegants de Súria Cristòfol i Roser van protagonitzar ahir, dissabte, la 14a Trobada de Colles Geganteres del Bages i Berguedà, que va reunir una vintena de colles en un dels actes destacats de la Festa Major de Súria. La Trobada va convertir els carrers del centre urbà en una festa que va culminar amb una ballada conjunta de totes les colles a la plaça de Sant Joan.

L'organització de la Trobada va anar a càrrec dels Geganters i Grallers del Poble Vell, que van rebre els elogis dels representants de l'Ajuntament de Súria, de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i de la vocalia territorial Bages-Berguedà d'aquesta entitat. En el transcurs de la Trobada, els gegants Cristòfol i Roser van rebre la banda de la vocalia Bages-Berguedà, agafant el relleu dels gegants del barri del Poble Nou (Manresa).

La Trobada va reunir les colles de l'Ametlla de Merola (Puig-reig), Balsareny, Cardona, Manresa, Moià, Montmajor, Navarcles, Navàs, Planès (Cardona), Poble Nou (Manresa), Pont de Vilomara, Rocafumada (Juneda), Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Seu d'Urgell, Viladomiu Nou (Gironella), Viserta (Monistrol de Montserrat), Xup (Manresa) i les colles surienques Geganters i Grallers del Poble Vell i Geganters del Gorg de l'Olla.

La festa es va iniciar amb la plantada de gegants a la plaça de Sant Joan. Posteriorment, totes les colles van participar en una cercavila que va passar pels carrers Ignasi Abadal, Pius Macià, González Solesio, carretera de Balsareny, carrer Ernest Solvay, avinguda de l'Ajuntament i de nou carrer González Solesio fins tornar a la plaça de Sant Joan. Un públic nombrós de totes les edats va acompanyar el pas dels gegants pel centre de la vila.

El president de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, David Roy, i el vocal del Bages-Berguedà, Jaume Roca, van felicitar els Geganters i Grallers del Poble Vell per haver organitzat "una Trobada esplèndida". En relació amb el ressò popular aconseguit, David Roy va remarcar que Súria "ha respòs a la festa".

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Súria, Ana Pérez, també va felicitar l'entitat organitzadora per l'organització de la Trobada, afegint-hi que "els suriencs i surienques, com sempre, han recolzat les nostres entitats".

Per la seva banda, el cap dels Geganters i Grallers del Poble Vell, Manuel Ramos, va agrair la presència de totes les colles participants. També va rebre un reconeixement de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya per l'organització de la Trobada.

El públic reunit a la plaça de Sant Joan va presenciar la Dansa dels Quatre Punts amb els capgrossos de l'Agrupacio de Colles de Geganters de Catalunya, a càrrec de de la colla de Rocafumada (Juneda), i un ball dels gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura, a càrrec de la colla de la Seu d'Urgell.

Posteriorment van ballar els gegants del Poble Nou (Manresa) i de Súria, com a símbol del relleu en la titularitat de la vocalia Bages-Berguedà. La Trobada va finalitzar amb el ball conjunt de la peça "Nocturn Blau", amb totes les colles participants. La propera edició de la Trobada Gegantera del Bages i Berguedà tindrà lloc al Pont de Vilomara i Rocafort.

Arxiu del blog