02 de juliol 2011

Nou cartipàs municipal

Vàrem celebrar el primer ple, on es va fer el repartiment del cartipàs municipal, i la delegació general d’atribucions de gestió i resolució dels assumptes de les seves respectives àrees d’actuació al nou grup de govern, format com sabeu del nou tripartit CIU, AIS, ERC.


REGIDOR                         ÀREA
Joan Castellà Giralt         Via Pública i Seguretat Ciutadana
Carmen Besa Braqué     Benestar Social, Sanitat i Solidaritat
Valentí Sastre Durin       Hisenda
Miquel Caelles Campà   Desenvolupament Local,  Medi Ambient i Participació
Ana  Maria Pérez Hidalgo            Educació i Cultura
Àngel López Hernàndez  Joventut, Esports i Festes

L’Alcadia tindrà competència sobre totes aquelles matèries que no han estat expressament delegades en els Regidors o en la Junta de Govern Local i, en especial, sobre les següents: Planejament i Gestió Urbanística; Relació amb les entitats i Comunicació; Relacions Institucionals; Protocol i  Direcció del Personal.

Sobre aquest tema el nostre cap de llista Santi Filló va fer la següent exposició:
Referent a les competències que es reserva l’alcalde, en matèria de Planejament i la Gestió Urbanística voldríem fer unes observacions:

-       Sense dubtar en cap moment de la seva honestedat, l’ antiga  vinculació a una empresa d’obres públiques que treballa al municipi, fa que al nostre entendre  i per qüestions d’estètica, seria aconsellable que delegues aquesta responsabilitat a un altre regidor.

-       Davant de qualsevol conflicte molt freqüents en aquesta regidoria creiem que s’ha de preservar la figura de l’alcalde i que en moltes ocasions ha de fer de mediador. En el argot professional es diria que ha de tenir un fusible, que l’alcalde no cremi el primer i últim cartutx.
 Finalment us volem demanar pel proper ple a celebrar el mes de setembre que Alcalde i cadascun dels regidors ens presentin  el seu pla d’acció per el primer any de legislatura de les àrees de la seva competència.
(Objectius,recursos disponibles i  el full de ruta)

Arxiu del blog