05 de juliol 2011

La proclamació de la pubilla i l'hereu de Súria omplen la Plaça de Sant Joan

Súria va viure els seus primers actes de Festa Major aquest cap de setmana

La nova pubilla, hereu i dames d’honor de Súria. Foto: AjSú

Mireia Castellà i Soler, i Antoni Anguita i Frutos van ser proclamats ahir, dissabte, com a nova pubilla i hereu de Súria en el transcurs d'un acte que va omplir la plaça de Sant Joan, dins del programa de la Festa Major. Les noves dames d'honor de la vila són Maria Alsina i Valle (primera dama d'honor) i Carla Galera i Rodergas (segona dama d'honor). La proclamació va tenir lloc després d'un espectacle dedicat al centenari del Centre d'Esports Súria, que va culminar amb l'estrena del nou himne de l'entitat.

La nova pubilla, hereu i dames d'honor van manifestar el seu agraïment per tenir l'oportunitat de representar Súria arreu del país i participar en les iniciatives de dinamització de la vila com a representants del pubillatge. "Farem tot el possible per millorar el que estigui al nostre abast", van manifestar als assistents.

Durant l'acte de proclamació, l'alcalde Josep Maria Canudas va felicitar la nova pubilla, hereu i dames d'honor, animant els joves a ser "part activa de la vila". També va agrair la dedicació de la pubilla, hereu i dames d'honor sortints per haver portat "arreu" el nom de Súria. Canudas va remarcar que ser surienc o surienca ha de ser considerat com "un orgull".

L'elecció de Mireia Castellà (19 anys), Antoni Anguita (19 anys), Maria Alsina (19 anys) i Carla Galera (20 anys) va tenir lloc el passat 4 de juny, però la seva designació es va mantenir en secret fins a dissabte. El veredicte va ser anunciat per la regidora de Cultura, Ana Pérez.

La nova pubilla, hereu i dames d'honor prenen el relleu d'Anna Juncadella i Lorente (pubilla sortint), Albert Cobero i Aymerich (hereu sortint), Irene Carreño i Sánchez, i Àngels Aloy i Orozco (dames d'honor sortints). Anna Juncadella continuarà com a pubilla de la Catalunya central, títol que va obtenir el passat 14 de maig.

L'estrena del nou himne del Centre d'Esports Súria va ser un altre moment destacat de l'acte, amb interpretació de la Coral Sòrissons, de l'Escola Municipal de Música de Súria.

La presentació pública de l'himne va ser la culminació d'un espectacle preparat pel Foment Cultural i altres entitats de la vila.

L'acte va ser presenciat per nombroses pubilles i hereus d'arreu, incloent-hi la pubilla de Catalunya i l'hereu de la Catalunya central, que van parlar als assistents. Abans de l'espectacle, els representants del pubillatge català van participar en una cercavila que va passar pel centre de la vila, precedits pels Geganters i Grallers del Poble Vell.

Durant la proclamació de la nova pubilla, hereu i dames d'honor de Súria, l'alcalde Josep Maria Canudas va rebre en nom de l'Ajuntament un reconeixement del Foment de les Tradicions Catalanes pel suport que Súria dóna al pubillatge. El reconeixement va ser lliurat per Antoni Pérez, representant de l'esmentada entitat catalana.

Altres actes del cap de setmana
Durant el cap de setmana s'han realitzat altres actes culturals i esportius que també formen part del programa de la Festa Major, com el 44è Concurs de Pintura Ràpida organitzat per Joventuts Musicals, les 12 Hores de Pesca Sènior organitzades per l'Agrupació de Pescadors Esportius, la setena prova del Campionat de Catalunya Ral·li Slot organitzada pel Rodamón Slot Súria, i el concurs de Tirada Esportiva organitzat pel Club de Tir Esportiu.

El programa de la Festa Major continuarà durant la tarda d'avui, diumenge, amb una sardinada popular (19.00 h.) i la 16a Mostra de Dansa, organitzada per l'escola de dansa Maria Cinta. Els dos actes tindran lloc a la Plaça de Sant Joan.

Arxiu del blog