13 de setembre 2011

El CAP Goretti Badia de Súria es trasllada a la plaça de la Serradora


A partir del proper 19 de setembre

El centre d'assistència primària (CAP) Goretti Badia es traslladarà a les noves instal·lacions de la plaça de la Serradora el proper dilluns, 19 de setembre, segons ha confirmat l'Institut Català de la Salut a l'Ajuntament de Súria. El nou telèfon del centre de salut serà el 93.869.40.07, en substitució de l'actual.

Les noves dependències suposaran una gran millora en termes d'espai i serveis en relació amb l'actual centre de salut del carrer d'Ernest Solvay, que va ser inaugurat fa 28 anys. La superfície útil del nou CAP serà de 1.016,48 metres quadrats, incloent-hi unes dependències annexes al soterrani i a sotacoberta del edifici de la plaça de la Serradora.

El nou centre de salut disposarà d'una quinzena de consultes i tres boxes per a medicina, infermeria, urgències, pediatria, consultes polivalents i extraccions de sang, a més d'espais per a administració, atenció als usuaris, activitats formatives i dependències per al personal sanitari. Les dependències es troben en una sola planta i són plenament accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

L'horari de consultes serà de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 h. Les urgències d'atenció primària seran ateses entre les 20.00 i les 8.00 h. dels dies laborables, i durant les 24 hores dels dissabtes, diumenges i festius.

La programació de visites es podrà realitzar presencialment, a través del telèfon 902.111.444 o del següent web: www.gencat.cat/ics. Una de les novetats és que la comunicació d'urgències deixarà de fer-se a traves de la Policia Local, de manera que caldrà trucar al número 112.

Les dependències del nou CAP van ser presentades públicament el passat mes de març, en unes jornades de portes obertes que van comptar amb la participació d'unes dues mil persones. Posteriorment, el CatSalut de la Generalitat ha procedit a equipar les instal·lacions com pas necessari per a la seva posada en marxa.

L'Ajuntament de Súria va fer diferents gestions davant dels responsables del departament de Salut de la Generalitat per tal que la retallada pressupostària de l'administració catalana no comportés un retard en l'estrena d'aquest equipament tan necessari per a la vila.

El nou CAP atendrà una àrea sanitària d'unes 9.000 persones de Súria, Callús, Sant Mateu de Bages, Valls de Torroella i Palà de Torroella. Malgrat això, la seva capacitat permetrà atendre possibles increments de la demanda a mitjà i llarg termini, d'acord amb la tipologia de centres d'assistència primària de la Generalitat.

L'Ajuntament es congratula de la posada en marxa del nou CAP Goretti Badia, que facilitarà la tasca dels seus professionals mèdics i, en conseqüència, contribuirà a la millora de l'atenció sanitària a la vila.

L'Ajuntament, davant la reordenació del servei de guàrdies
La posada en marxa del nou centre de salut coincidirà amb l'entrada en vigor de la reordenació del servei de guàrdies als CAP catalans. En el cas de Súria, l'Ajuntament està seguint molt atentament aquest procés i ha mantingut contactes amb els alcaldes del nostre entorn i amb els reponsables del CatSalut a la Catalunya central.

L'Ajuntament s'ha adherit a un manifest signat per altres sis consistoris (Cardona, Montmajor, Callús, Sant Mateu de Bages, Pinós i Navàs) per expressar la preocupació comuna per les conseqüències negatives que pugui tenir l'anunciada supressió del servei d'urgències del CAP de Cardona durant les nits i els caps de setmana.

També va ser convocada una reunió amb els regidors-portaveus de tots els grups municipals que integren l'Ajuntament per tal de compartir la informació disponible, valorar possibles alternatives i consensuar propostes sobre el tema.

Arxiu del blog