03 de setembre 2011

REORDENACIÓ TERRITORIAL SANITÀRIA

El Servei Català de la Salut ha decidit reordenar el Servei d’atenció continuada  i realitzar una nova delimitació territorial sanitària d’urgències que afecta els termes municipals de Montmajor, Cardona, Navàs, Súria, Vallmanya i Matamargó, Sant Mateu de Bages i Callús. Cardona.
Aquesta modificació implicarà el tancament del servei d’urgències del CAP Cardona, que actualment funciona les nits de 20:00 a 8:00 hores, i els dissabtes, diumenges i festius,  passant al funcionament de 8 a 13 hores els caps de setmana i festius i la eliminació de les urgències noctur-nes amb la presència de 24 hores d'una ambulància de soport . De  manera que serà el CAP de Súria qui prestarà el Servei d’atenció continuada  en una superficie de 382 Km 2.
Amb la nova reordenació les urgències en horari nocturn i festius s’atendran trucant a un telèfon d’emergències 112 o 061 des de aquí, activarà el servei, que farà la tria i  decidirà  qui atén l’emergència, l’equip mèdic de guàrdia, l´ambulància o  fen desplaçar el malalt al CAP de Súria.
El que cal preguntar-se és si els Ajuntaments han d’acatar sense dir res aquest nou plantejament de la Generalitat o han de reunir-se per fer propostes perquè el servei sigui cobert com fins ara?
Esta clar que aquestes retallades tenen un raonament econòmic , el servei sanitari és car i els ciutadans no som conscients del cost econòmic de la bona prestació sanitària que tenim a Catalunya. Ara és hora de plantejar-nos polítics i sanitaris quin camí podem trobar per seguir donant un servei de qualitat.
Des de el nostre grup GIIS tenim molt clar, que la meta a aconseguir es la de que tots els nostres conciutadans tinguin una assistència sanitària de qualitat, no es poden implementar mesures com aquestes sense consultar amb el territori i, per això, creiem que el model del Cat Salut no es el únic possible, que no ha tingut en consideració elements peculiars de la zona (dispersió de la població, envelliment, deficients comunicacions etc.)  hem plantejat al grup de govern preparar un pla alternatiu consensuat amb els professionals sanitaris i altres experts per poder presentar al Cat Salut.

RENDER 26.jpgSegons últimes informacions, el nou  CAP de Súria es posarà en servei el 19 de setembre.

Arxiu del blog