01 de juny 2012

Passejant per la carretera de Sant Salvador






 Aquest és l'aspecte del vial, el talús sense cap mena de tractament, "plora" constanment pedres i terra.

Una escala de ferro que no té en compte l'eliminació de les barreres arquitectòniques, això sí, qui la puja té una salut de ferro.

En el moment de la fotografia, les plantes i les males herbes  ja lluitaven per dominar el territori.


Hem gastat cent milions de les antigues pessetes en aquesta obra i nosaltres no ens sentim satisfets, perquè senzillament ho podíem haver  fet millor. Es per això que vàrem instar al grup de govern a desenvolupar un protocol per controlar les obres i tenir un marge de maniobra per canviar o millorar el projecte “in situ”.
En el projecte de la carretera Sant Salvador, van ser els veïns el que van manifestar que l’amplada del vial era massa estret, i lamentablement hem gastat els diners i no hem millorat en una circulació més còmoda per als conductors.
Hem millorat en estètica, perquè qualsevol projecte d’urbanització endreça i millora l’aspecte. Però aquesta obra aporta una feina residual que deixarà esgotats fins l’extenuació a la brigada municipal que una i altra vegada haurà de recollir el residu de terra que deixa la muntanya, on hauria estat necessari fer un treball a fons de neteja del talús amb un mur de contenció i una sorrejada de ciment, tal com veiem amb els treballs que es realitzen als voltants de les carreteres.
De la part enjardinada trobem a faltar algun arbre, per oferir algun punt  d’ombra a l’estiu i esperem que quan les plantes arrelin, la pluja ja no s’emportarà la terra dels parterres. La incògnita serà veure el que duraran les plantes i la lluita esgotadora de domini del territori entre les unes i les males herbes, així com la bona mà del jardiner que ho porti a terme.
El projecte no ha pensat amb evitar les barreres arquitectòniques i el pas de connexió al carrer superior. No s’ha fet  una pendent suau pensant amb cotxets de nens i cadires de rodes, s’ha fet amb una escala de ferro que vol posar a prova la salut del vianants i dels tacons de les senyores i que obliga a anar a parar a la carretera per poder accedir al carrer del Campanar.    

Arxiu del blog