11 de juliol 2012

Rajoy avança una reducció del 30% en el nombre de regidors

Rajoy ha assenyalat que el seu Govern emprendrà la reforma de les administracions amb caràcter immediat

EFE El president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat avui una reducció del 30 per cent en el nombre de regidors per trams de població estableix l'article 179.1 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General.
Rajoy, en la seva compareixença al Congrés per informar dels acords del darrer Consell Europeu i de la seva política econòmica, ha avançat a més que es millorarà el control dels comptes públics en l'àmbit local.
Una altra de les novetats serà l'homogeneïtzació i publicació de les retribucions que tenen els alcaldes i regidors i, per això, la llei de pressupostos fixarà cada any els barems en funció de les característiques del municipi.
Rajoy ha assenyalat que el seu Govern emprendrà la reforma de les administracions amb caràcter immediat, per tal que prevalgui l'austeritat, augmenti l'eficiència i s'evitin duplicitats, atenent a la premissa de "una administració, una competència".
Aquest és l'objectiu fonamental de la reforma per a la racionalització i la sostenibilitat de l'administració local, que delimitarà competències i solucionarà el problema de les competències impròpies, per tal que els ajuntaments no prestin serveis per als que no tenen finançament necessari.
Al mateix temps es reforçarà el paper de les diputacions provincials per centralitzar la prestació de serveis.
Amb aquesta reforma, ha afegit Rajoy, es garantirà que els petits municipis puguin rebre serveis públics adequats a preus raonables i millor gestionats.
Les estimacions que maneja el president és que aquesta reforma suposarà un estalvi al voltant de 3.500 milions.
Rajoy ha assenyalat que també s'ha d'efectuar una dràstica reducció i fins i tot eliminació d'empreses públiques en l'àmbit local.

Segons la llei d'Hondt, aquest seria el nou mapa de regidors a l'Ajuntament de Súria:
Això vol dir, que s'hauran de fer nous pactes? Perquè el tripartit surienc no suma majoria absoluta. En aquest recompte l'oposició guanya PSC (3)-GIIS(2) obtè 5 regidors, mentre que el grup de govern format pel tripartit  n'obtè 4  CIU(3)-aIS(1)-ERC(0). Esperarem que Rajoy s'aclari i defineixi com i de quina manera s'hauran de fer els nous canvis!
 
Número de escaños a repartir:
Listón electoral (%):
Votos en blanco:
Nombre del partido
Número de votos
Resultados:

Número de votos recogidos : 3209

El número de votos mínimo para obtener escaño queda en: 0


El partido ciu obtiene 3 escaños.
El partido psc obtiene 3 escaños.
El partido giis obtiene 2 escaños.
El partido ais obtiene 1 escaños.
El partido esquerra obtiene 0 escaños.
El partido gps obtiene 0 escaños.
El partido pp obtiene 0 escaños.
El partido Partido 8 obtiene 0 escaños.
El partido Partido 9 obtiene 0 escaños.
El partido Partido 10 obtiene 0 escaños.

Arxiu del blog