09 de juliol 2012

Súria inicia els actes de Festa Major


La proclamació de la pubilla, l'hereu i les dames d'honor omple la plaça de Sant Joan

Pubilles i hereus participants en la cercavila prèvia a l'acte de renovació del pubillatge de Súria. Foto: AjSú
La tradicional proclamació de la pubilla, l'hereu i les dames d'honor de Súria va tornar a omplir la plaça de Sant Joan la nit del dissabte, 7 de juliol, en un dels actes destacats de la Festa Major. Els joves escollits per representar el pubillatge surienc a tot Catalunya fins a la Festa Major de l'any vinent són Carla Planell i Alcobet (pubilla), David Rodríguez i Temporal (hereu), Coaner Adam i Colom, i Gemma Rodergas i Rey (dames d'honor).

Les noves pubilla, hereu i dames d'honor agafen el relleu de Mireia Castellà i Soler, Antoni Anguita i Frutos, Maria Alsina i Valle, i Carla Galera i Rodergas, respectivament, que van agrair el suport rebut en aquest darrer any i van reivindicar la vigència del pubillatge com a mitjà per afavorir la participació dels joves en la construcció nacional de Catalunya. Antoni Anguita seguirà com a primer fadrí de la Catalunya Central.

La proclamació de la pubilla, l'hereu i les dames d'honor va anar acompanyada per l'espectacle ‘A cop de pubilla', un musical del surienc Roc Esquius que defensa el protagonisme de la cultura en els actuals temps de crisi. La seva interpretació i posada en escena, basada en conegudes cançons del rock i el pop català de les darreres dècades, va anar a càrrec del Foment Cultural, amb la col·laboració d'altres entitats de la vila.

En el transcurs de l'acte de proclamació, l'alcalde Josep Maria Canudas va agrair a la pubilla, l'hereu i les dames d'honor sortints la tasca de representació realitzada "amb alegria, orgull i molta estima". Canudas es va mostrar convençut que la pubilla, l'hereu i les dames d'honor entrants "ho faran amb la mateixa il·lusió", oferint-los el suport de l'Ajuntament perquè portin arreu el nom de la vila.

L'alcalde de Súria també va desitjar una "molt bona Festa Major" a tots els vilatans i vilatanes. El veredicte de proclamació de la nova pubilla, hereu i dames d'honor va ser llegit per la regidora de Cultura, Ana Pérez. Per la seva banda, el delegat de l'associació Foment de les Tradicions Catalanes a la Catalunya Central, Antoni Pérez, va agrair a l'Ajuntament el seu suport per mantenir viu el pubillatge surienc, i va lliurar un reconeixement a l'alcalde de la vila.

Pubilles i hereus dels barris suriencs i de diferents comarques catalanes van assistir a l'acte, encapçalats per les pubilles de Catalunya i de la Catalunya Central, que també van prendre la paraula després de la proclamació. Aquesta representació del pubillatge català va arribar a la plaça de Sant Joan després de participar en una cercavila que va passar pel centre urbà de Súria, acompanyada per músics, gegants, grallers i castellers.

L'acte de renovació del pubillatge surienc va comptar amb la col·laboració del Foment Cultural, l'Agrupació Sardanista, els Geganters i Grallers del Poble Vell, la colla castellera Salats i el Casal de la Dona.

Altres actes de la Festa Major celebrats al llarg del dissabte van ser la primera jornada del 45è Concurs de Pintura Ràpida, les 12 Hores de Pesca Sènior i el Concurs de Tirada Esportiva. D'altra banda, el parc municipal El Casino acull l'11a Surialterna't des del divendres, 6 de juliol, fins a aquest diumenge, 8 de juliol, amb concerts i activitats adreçades als joves.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'espectacle de la Pubilla d'enguany, sense cap mena de dubte, el millor dels darrers anys.

Bona festa Major.

Pere

Arxiu del blog