29 d’octubre 2012

Sant Sebastià segona fase







Acabada la segona fase del Carrer Sant Sebastià amb un pressupost de licitació de 257.325 € més IVA, en aquest tram que serveix de nexe d’unió entre Sant Jaume i el Poble Vell.
A alguns ciutadans no els hi acaba de convèncer el mur, que molts esperàven de ciment i no de  ferro. 
Ara queda pendent la tercera fase, que segons la descripció:
Comprés el tram del c/ Sant Sebastià que va des de la plaça Sant Jaume fins a la primera corba del carrer en arribar al talús que separa el barri Sant Jaume del Poble Vell.
Es tracta de la fase més costosa tan econòmicament com a nivell d’execució de projecte ja que implica la coordinació de diferents actuacions previstes en el Projecte d’Intervenció Integral del Barri Sant Jaume i Poble Vell (expropiacions, reallotjament, esponjament, ubicació equipaments i zones verdes...). Els principals objectius del projecte són els següents:
- Urbanització de l’últim tram del c/ Sant Sebastià i els carrers de delimiten l’illa d’habitatges a enderrocar fent-los accessibles tant per al trànsit rodat com per als vianants. Es preveu una amplada mínima als carrers que delimiten l’illa de 6m.
-Definició dels espais lliures resultants un cop expropiada i enderrocada l’illa d’habitatges i creació d’una plaça pública.
 Estudiar la possibilitat d’ubicar algun equipament aprofitant el desnivell entre el c/Sant Sebastià i el c/ Sant Jaume.
- Ubicació de places d’aparcament.

L’execució d’aquesta actuació esdevindrà la millora més important que ha sofert el Barri Sant Jaume i es preveu que incrementi substancialment la qualitat de vida dels seus habitants.

Aquesta fase té previst un cost de 540.000 € mes cost d'enderrocs d'habitatges  de 79.000 € mes l'elaboció d'estudis i projectes 34.500 €. Segons explicacions del grup de govern per aquest ultim tram caldrà un esforç important  pel seu elevat cost econòmic, i caldrà desenvolupar-lo per parts.

Arxiu del blog