05 d’octubre 2012

Súria encara té l´ambulatori pendent d´escripturar i la inversió per cobrar

El concurs de creditors que va presentar l'empresa fa que el consistori no hagi pogut rebre 550.000 euros

 
DAVID BRICOLLÉ SÚRIA Un any i mig després que s'acabés l'obra i que el nou equipament entrés en servei, l'Ajuntament de Súria encara té pendent de cobrar l'aportació pactada amb el departament de Salut de la Generalitat per la construcció del centre d'assistència primària (CAP). Són 550.00o euros que el consistori ja hauria d'haver incorporat dins l'exercici 2011, i que difícilment podrà incorporar al d'aquest any.
La pilota, però, és a la teulada de l'Ajuntament, que a hores d'ara encara té l'edifici pendent d'escripturar, requisit sense el qual el departament no pot fer efectiu el pagament acordat.
El factor clau és un procés judicial que hi ha en curs. L'Ajuntament de Súria no ha formalitzat l'escripturació perquè s'estava a l'espera de conèixer la sentència a un recurs d'apel·lació presentat per diferents creditors de la constructora, Corriola SL, en relació amb el concurs de creditors que va presentar aquesta empresa.
Aquesta sentència es va fer pública finalment el mes de desembre passat per part del jutjat mercantil número 3 de Barcelona. Però per dur a terme l'escripturació de la finca és necessari que la sentència sigui ferma en els terminis i condicions que fixa la llei.
L'escripturació de la finca on es troben ubicades les dependències actuals del centre d'assistència primària és un tràmit necessari perquè l'Ajuntament rebi de la Generalitat els 550.000 euros pactats i previstos en els pressupostos de la Generalitat del 2011.
La construcció d'aquest equipament es va fer a partir d'un conveni entre l'Ajuntament i Corriola. La promotora va construir un edifici d'habitatges al solar de la Serradora, situat al centre del poble, que incloïa un local als baixos de 1.165 metres quadrats.
L'operació per part de l'Ajuntament va consistir en què cedia una part del solar on es va fer l'obra, de la que era propietari, i a canvi rebia el local per destinar-lo a un nou centre mèdic. Alhora, el consistori va establir l'acord amb el departament de Salut de la Generalitat de traspassar-los l'equipament per un import prèviament pactat.
La construcció es va començar l'any 2009, però a principi del 2010 la delicada situació econòmica que travessava l'empresa la va portar a presentar un conveni als creditors, en què hi havia compromesos gairebé 7 milions d'euros.
El 40% del deute de Corriola en el moment de presentar el concurs era amb l'Ajuntament, pel valo
r del local que havia de cedir quan acabés l'obra. El concurs va prosperar i el litigi s'ha anat perllongant.

Arxiu del blog