13 d’octubre 2012

Els suriencs no en tenen prou

Després de dues hores de funció, el públic encara en volia més

 
PEPA MAÑÉMANRESA 

Esgotats, però satisfets. En acabar la representació, els quatre protagonistes del musical T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré, del Foment Cultural de Súria (els germans Eduard i Ricard Reguant, Glòria Tàpia i Agnès Aloy), encara no s'havien tret de sobre "la sensació tan bèstia" d'haver actuat a la Sala Gran del teatre Kursaal de Manresa, i amb totes les 800 localitats ocupades. Els actors, amateurs, no havien actuat mai "en un teatre així", amb les dimensions de l'escenari i amb un pati de butaques tan extens (al teatre de Súria hi tenen 168 localitats i, d'inici, la funció s'havia de fer a la Sala Petita, amb capacitat per a 180 espectadors). Els nervis dels dies previs hi eren, però es van apaivagar així que el públic els va recompensar "amb els primers riures i aplaudiments", destacava el Ricard. L'han feta molt grossa, però tant la Glòria com l'Agnès estan disposades "a repetir". El que serà difícil serà "superar-ho", admetia l'Eduard.
Els actors, acompanyats per tres músics a l'escenari (David Martell, Anna Clarena i Alexis Cabrillana) i amb el suport d'un nombrós equip per als constants canvis de decorats i de vestuari, van crear complicitats amb el públic ben aviat. Un públic que, de fet, ja venia predisposat a passar-ho bé amb una obra que fa una divertida mirada a les interioritats de la parella. I els 800 espectadors s'ho van passar tan bé que, després de dues hores, encara en volien més. Hi va haver un bis, és clar. I el públic acompanyava amb les mans. I es va quedar aplaudint encara que obrissin els llums de la sala, i continuava fent-ho després d'abaixar-se el teló. Ja ho havien cantat: "T'estimo, ets perfecte, canvia, canvia, que jo no en tinc prou...".
També és cert que aquest T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré del Foment jugava a casa perquè hi havia una gran majoria d'espectadors suriencs, tal com es va poder comprovar d'inici quan el coordinador del Galliner, Joan Morros, els va convidar a alçar la mà perquè s'identifiquessin. Però també hi havia molt públic de la comarca, com els manresans Xavier de las Heras i Rosa Vila, que van decidir-se a última hora perquè "ja sabem que a Súria fan molt bé els Pastorets i hem llegit al Regió7 que l'obra està molt bé". Pel que fa als suriencs, una bona part ja tenien entrades des que l'obra estava programada a la Sala Petita. Marc Casals i Eva Correro esperaven que el musical "seria bo" perquè ja havien rigut molt amb la funció de Taxi. I Josep Álvarez, acompanyat de Maria Egea i Emilia Berruezo, destacava: "és un gran èxit que uns xicots amateurs hagin omplert la Sala Gran del Kursaal".

Arxiu del blog