04 d’octubre 2012

El gran salt del teatre amateur

"T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré" és el primer muntatge no professional que es trasllada a la Sala Gran


Ricard i Eduard Reguant, actors i responsables de la direcció de l´obra
Ricard i Eduard Reguant, actors i responsables de la direcció de l´obra Mireia Arsó
PEPA MAÑÉ Satisfacció. És la paraula. La que fan servir tant els integrants de la companyia de teatre amateur del Foment Cultural de Súria com els responsables del Kursaal de Manresa i l'entitat El Galliner, responsable de la programació del teatre. Una satisfacció que expressen una vegada darrera l'altra, i de motius no els en falten. Uns han aconseguit que la seva versió del musical T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré passi del circuit de teatre amateur a tenir un lloc en la programació de l'equipament escènic manresà. La representació es farà el divendres 12 d'octubre a les 6 de la tarda. I el Kursaal està satisfet perquè la seva aposta per un muntatge no professional ha aconseguit fer el salt de la Sala Petita, on s'havia programat inicialment, a la Sala Gran. De moment, ja hi ha 400 entrades venudes. 
És el primer cop que una obra teatral a càrrec d'un grup amateur assoleix el suport necessari per aconseguir ocupar el gran escenari manresà. De fet, en els cinc anys i escaig del Kursaal, només una obra de teatre s'ha traslladat de la Sala Petita a la Sala Gran: Viatge a Califòrnia, de Toni Cabré, l'abril del 2008. Entre l'escena i la música hi ha el cas del recital poètic El comte Arnau, amb Joan Crosas i Manel Camp, l'octubre del 2010. I d'exemples musicals se'n troben més, començant per l'espectacle de Carlos Santos, el maig del 2007, passant per Manel Camp i Llibert Fortuny, Celeste Alías i Santi Careta, Cesk Freixas... i acabant amb Maika Makovski, l'abril passat. Un cas curiós és el d'uns llavors no tan coneguts Manel, que havien d'actuar a la Petita el febrer del 2009.
De l'actual proesa en clau amateur en són els principals responsables dos suriencs: els germans Eduard i Ricard Reguant, que, com és habitual al Foment de Súria, van començar al teatre amb els Pastorets. El text de T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré, escrit per Joe DiPietro i musicat per Jimmi Roberts i que repassa les experiències de les relaciona de parella, els va caure a les mans quan ja havien vist "i gaudit" la versió que es va escenificar al teatre Conservatori de Manresa. I si l'Eduard es va animar a afrontar-ne la direcció, el Ricard, "com a bon germà", es va disposar a ajudar-lo amb la direcció coral. De la direcció musical se'n va encarregar David Martell. Des que van estrenar el muntatge, ja fa més de tres anys, l'han escenificat en molts indrets. Fins i tot van entrar a la programació d'espectacles amateurs de l'EspaiA, xarxa d'espais escènics seleccionats entre els ateneus catalans federats. 
Pel que fa a la ferma aposta del Kursaal i d'el Galliner per aquest musical surienc encara anirà més enllà: s'ha convidat a la representació programadors d'altres teatres municipals

Arxiu del blog