22 de juny 2009

Ara falta fer canvis, a la balconada radioactiva!!!






La satisfacció del tripartit, ha canviat en molt poc temps, i ha modificat les baranes d’alumini i vidre, per ferro. El canvi es significatiu. Ara, caldrà modificar la balconada radioactiva, perquè tot comenci a estar al seu lloc.


El que no sabem, es com s’ha permès arribat fins aquest punt. Nosaltres, pensem que una reforma, ampliació o rehabilitació d’un immoble situat en un entorn emblemàtic com el del Poble Vell, ha d’anar acompanyat d’un rerefons històric i també amb la recuperació d’artesans, que treballin aquests materials nobles, com la pedra, el ferro forjat i la fusta.


Si per fer una obra de teatre, cal la documentació escrita per adequar-se al màxim a la realitat, com una rehabilitació d’un edifici fet per l’Ajuntament no va acompanyat per la informació necessària, que acoti i respecti al màxim l’entorn qualificat com a patrimoni del poble.


Pensem que una rehabilitació ben feta, és aquella que passa desapercebuda, perquè s’integra amb respecte a tot el que l’envolta, l’embelleix i ens regala un salt al passat, deixant que les pedres parlin per elles mateixes.


Ara, també cal saber el que es pensa fer amb les bigues trencades del portal de Cardona, suposem que no es deixarà d’aquesta manera. Encara que no hi hagi cap perill, també cal pensar amb l’estètica i en deixar la feina ben feta.


No imaginem a ningú que restauri un quadre d'un pintor important, que se'l hi passi pel cap modificar el color o la intenció de l'artista inicial. Ell, com a bon professional, passarà de puntetes, respectant al mestre del quadre!


4 comentaris:

Anònim ha dit...

La bigues de que parleu es varen trencar com a consequencia de la desidia en la execusio de l'obra. Durant l'obra va ploure molt i com que no van condui l'aigua capa el carrer sortia per on podia. Dins del tunel plovia mes que al carrer i ja si sap l'agua i la fusta no son massa amigues.

Anònim ha dit...

Efectivamente, las barandas del Carrer Major las han cambiado. Según la Antimides,este cambio ya estaba previsto antes de la queja.

PREGUNTO:

Si se dio cuenta de que las barandas del Carrer Major, como se suele decir “DABAN EL CANTE”, por que no han cambiado también las que miran hacia el Barri Sant Jaume.

Realmente tiene tan poco criterio esta señora, como para encargar un informe técnico, a cargo de las arcas públicas supongo, y así de esta manera, saber si la cosa "CANTA".
No será que la prepotencia y la mala leche no le dejan ver más allá de la nariz.
Como se puede tener la desfachatez de decir en el Pleno. Que incluso y debido al estado ruinoso del edificio.- PODRIAN ABERLO DESCATALOGADO-.

Como decía el de Sampedor “BALE TITUS”.

GIS ha dit...

Es nota que seguiu el Ple per la Ràdio. Ben fet!
Així, cap partit, ni nosaltres us pot vendre "la moto". Teniu criteri propi, perquè ho sentiu de primèra mà.
Enhorabona d'interessar-vos per les coses del nostre poble!
Salut!

Anònim ha dit...

En el caso de poder descatalogar el Casinet tambien podrian descatalogar las ruinas romanas de Ampuries, o la Sagrada Familia de Barcelona, por ejemplo. Son listos de cojones. Y encima se ponen chulos, ¿por que no descatalogan todas las casas del Pueblo Viejo y hacemos un barrio nuevo?

Arxiu del blog