10 de juny 2009

Raonaments i aportacions al projecte de la Caserna (1 part)


Reunits el dia dos d’abril de dos mil nou, amb membres de la Corporació de Súria i membres d’Ampans i vistes les tres propostes a triar, per executar les obres de la caserna, per transformar-la amb taller vivenda d’assistència per nois i noies amb dificultats.

Exposem:

1. Que el nostre grup G.I.S, sempre ha vetllat per garantir el traçat del vial, per tal d’ampliar-lo seguint l’amplada de línia marcada per C/ Tarragona, aportant dues mocions, que sempre han estat apartades pel grup de govern: la primera en data de 21 de febrer de 2006 i la segona en data 22 d’octubre de 2007.

2. Que el grup de govern representat en les dues legislatures pel Sr. Antoni Julián, mai a cregut en la necessitat de fer les accions necessàries per millorar el vial, expropiar si calia o canviar les normes subsidiàries, abans de fer la venda de la Caserna, assumint el nou propietari els canvis de la finca.

3. Que en la primera reunió d’Ampans, aquests van exposar que no tindrien cap inconvenient en reduir la capacitat de l’edifici, ensorrant la part més propera al vial, si així li demanava, el grup de govern.

4. Que el Sr. Antoni Julián, va demanar el vist-i-plau als grups de l’oposició per deixar instal·lar aquest servei, i que el grup G.I.S va manifestar que era l’Associació de Veïns del Barri Sta. Maria el que havia de decidir si volien aquest servei, ja que podia afectar la convivència del barri.

5. Que en la reunió del dia dos d’abril, Ampans van afirmar que en aquests moments, fet el projecte executiu, els hi era impossible renunciar a cap part de l’edifici, per portar a terme tot el projecte de residència taller per a nois i noies en dificultats, i reduir la seva capacitat. I que si eren obligats a ensorrar una part de l’edifici, es veurien obligats a abandonar el projecte.

6. Vistes les circumstàncies actuals, de la necessitat urgent que Ampans pugui rebre subvenció, donar el permís d’obres de l’ajuntament i el canvi d’equipament públic a privat, per fer un servei a la comunitat.

Demanem i repetim els raonaments fets a la reunió:

1. Vist els projectes, el nostre grup GIS, deixa a decisió dels veïns i del grup de govern, el vial de la façana principal,sigui exclusiu per vianants, o amb aparcaments.

2. El terreny de la finca que toca a la carretera principal, actualment d’ús de l’edifici i ballat, s’ha de cedir a l’Ajuntament, per vorera i vial.

3. Que el mur que toca a la punta de l’edifici s’ha d’ensorrar, per millorar l’accés. I en aquesta punt s’haurà de posar una barana resistent.

4. Que totes les escales han de desaparèixer per millorar l’accés als vianants, tan si van a peu, cadira de rodes, cotxes de nen petit, o carro de compra, i aquest tram no ha de tenir cap balla, en tot cas una barana resistent de carretera.

5. Que el vial de vianants a de seguir la pendent de la carretera i que aquest a de continuar fins a comunicar-se de forma provisional, sigui fet en ciment o d’asfalt amb una amplada de metre i mig a dos metres, fins la zona urbanitzada del C/ Tarragona.

6. Que aquest vial provisional, millorarà l’accés dels vianants del Barri Sta. Maria, dels nous residents, com també de tots els ciutadans del C/ Girona i C/ Tarragona.

7. Que aquest vial, estarà pagat per Ampans, com camí de vianants, que comunica amb la resta del poble.

8. Que aquest vial, no es cap benefici per als propietaris de la Unitat d’actuació, només serà un arranjament provisional que beneficiarà a tots els ciutadans, abans esmentats.

9. Que en tot el manifestat, el grup G.I.S desitja que aquest nou equipament, sigui un benefici per a tots els vilatans de Súria, i que compleixi les expectatives anunciades per Ampans.

Per tot el ja exposat, G.I.S no posarà cap impediment a que es tiri endavant aquest projecte, i esperem que es compleixin els nou punts exposats.


*Propostes presentades per escrit el dia 8 d'abril, al Grup de Govern.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure si ho acabo d'entendre... Tot el que exposeu respecte la caserna em sembla molt bé,pero si no voleu posar impediments a aquest projecte, com és que hi vau votar en contra en el passat ple ? (Almenys això és el que caig escoltar per la ràdio). A que esteu jugant?

Lluís

gis.suria ha dit...

No posar impediments, no vol dir votar favorablement. Vol dir no denunciar-ho! Pensem que el grup de govern no ha fet bé els deures. Calia lligar a priori la cessió del terreny a carretera. I no s'ha fet quan calia. Per tan nosaltres voliem dir si a l'equipament, que es prou interessant per Súria, però tambè calia fer la reserva necessària per la carretera.
De totes maneres. Farem un segona part de l'escrit! La veritat es que al final no ho vàrem veure clar, i no volíem que es repetís el vot favorable, que vàrem fer amb el Petit Estel. Al fi i al cap no necessiten el nostre vot, nosaltres no governem!

María ha dit...

Jo tampoc ho entenc... si Ampans estava disposada o no tíndria inconvenient a reduir la capacitat de l'edifici, ensorrant la part mes propera al vial, si així li demanava el grup de govern, si no ha sigut així, vol dir que el Grup de govern no els hi ha demanat????
Perquè?????.
Ja que en el Petit Estel la van cagar, aquí a la caserna encara hi som a temps d'arreglar-ho, i si no, QUINS INTERESSOS DEFENSEN?.

Lluís ha dit...

Ara ho entenc menys !!! Em voleu dir que com que no governeu, el vostre vot depèn de l'atzar, de l'humor amb què ens hem llevat aquell dia o feu un vot favorable i un contra ? No heu pensat que a alguns que us hem votat també ens agrada un cert compromís a l'hora de prendre decisions ?

gis.suria ha dit...

De cap manera, el nostre vot ha estat mol raonat. La història de la caserna remonta de la legislatura passada, i feia temps que es podia preveure una reserva d'espai pel vial, per això vàrem presentar la primera moció.Que no va tenir el vot favorable del grup de govern i no va tirar endavant.
En aquest temps la caserna va passar a mans privades, perquè ens van explicar que ho havia comprat algú relacionat amb el Ministeri d'Interior, i segons van dir amb informació privilegiada.
Aquesta persona volia fer pisos, pero sempre se li va negar aquesta possibilitat, la explicació era que la caserna estava qualificada com a equipament.
En les eleccions, els grups van fer vàries propostes per la caserna. En el nostre cas, proposavem fer pisos de lloguer per joves.
La primera compradora va desapareixer, tal com va apareixer, i l'Alcalde, ens va comentar que l'Ajuntament no tenia diners per comprar la Caserna.
En aquests moments GIS,va presentar la segona Moció per la reserva d'espai, però l'Alcalde ens va dir que el retiressim perquè Ampans, estava disposat a comprar la Caserna i estava diposat a cedir l'espai, i ensorrar una part de la Caserna.
Mentrestant, no sabem com, es va fer una segona reunió amb Ampans i ens va dir que no podia renunciar a cap part, i per tant, no podia o volia ensorrar. I si se'ls obligava marxarien amb el projecte a una altra localitat, concretament Sallent, on també tenen un equipament.
Aquesta es la segona reunió que parlem en l'escrit. Davant d'això nosaltres vàrem fer les nostres aportacions. I el ple demanava un canvi de normes per passar d'un equipament públic a un equipament privat. Punt que necessita Ampans per rebre la subvenció. Nosaltres amb les nostres propostes, volíem que no surtís tan baratet, el compromís no complert, per part de l'Alcalde i Ampans. I beneficiar al poble, amb l'urbanització de la zona.
Després de parlar-ne amb el grup i veient que el resultat final no complia les nostres espectatives, vàrem votar no.
Amb la frase de l'Alcalde: "com ho explicareu als pares dels nens que heu votat que no a aquest equipament"
Nosaltres sempre hem dit SI a l'equipament, si els veïns de la Colònia, així ho volien i hem treballat per Súria, amb les concessions que hem establert per escrit, i que sembla que es compliran, gairebé totes.
Però les aportacions del grup de govern no les hem sabut mai. Només hem vist el resultat final, una falta importat de previsió.
Ens falta fer una segona part de l'escrit, però segurament repetirem part d'aquest.
Gràcies Lluís i Maria, pel vostre interés.
Salut!

María ha dit...

Com volen abandonar el projecte, si tenen mig edifici endarrocat.
Hem sembla que això està dat i beneït amb o sense permís d'obres.

gis.suria ha dit...

Maria, el projecte el volíen abandonar si se'ls obligava a cumplir el que inicialment es va parlar. Es a dir, ensorrar la punta de l'edifici que toca a la carretera. Per cedir espai al vial.
Ara, ja ténen tot el que els hi cal.
Salut!

Arxiu del blog