16 de juny 2009

LA CASERNA (2A. PART)



La història de la Caserna, ja ve de la legislatura passada. Nosaltres fem memòria:

El nostre grup a demanat preveure actuacions. Pensem que la previsió és un verb que a d’entrar en la prioritat dels gestors del nostre present i futur. En el cas de la Caserna de la Guardia civil, era una actuació anunciada.

Primer perquè el Ministeri d’Interior i la Generalitat, van comunicar a premsa, la possibilitat de negociar el traspàs dels equipaments a la Generalitat i més tard, cedir-ho als ajuntaments.

Mentrestant, el nostre grup GIS, ja va presentar preguntes que després es va traduir en moció que va entrar al ple de febrer de 2006:

El grup GIS, va demanar el passat mes d’octubre del 2005 com a pregunta i que ara passem a proposta,

Primer.- L’ampliació de vials i vorera seguint la línea marcada pel Carrer Tarragona (12 metres del mig de la carretera) i la possibilitat de fer una rotonda per afavorir l’accessibilitat al barri Sta. Maria, independentment qui sigui el propietari.

Segon.- La necessitat d’obtenir la propietat del quartel de la guàrdia civil per al poble de Súria.

ACORD :

Primer- Demanar a la Diputació que aposti per aquesta actuació, ja que la carretera pertany a la seva competència.

Segon- Proposar a la Generalitat la necessitat de la obtenció d’aquests terrenys pel benefici de tota la ciutadania.

La moció no va tenir el vot favorable per tirar endavant. I la Caserna, va passar a mans d’una nova propietària, a esquenes de l’Ajuntament. La propietària estava interessada en fer pisos, però l’Ajuntament va argumentar que no es canviaria l’ús d’equipament dins les normes subsidiàries.

La propietària, va desaparèixer, i si recordeu molts dels grups vàrem fer propostes a les eleccions del ús de la Caserna, gairebé convençuts que passaria a mans de l’Ajuntament.

Al començament d’aquesta legislatura 2007-11, ja se’ns va informar que Ampans estava interessat en l’adquisició de l’edifici, i nosaltres vam repetir la moció per preveure, la reserva d’espai pel vial i la circulació de vianants.

Moció al ple del mes d’octubre de 2007.

El 21 de febrer de 2006 el nostre Grup GIS va demanar l’ampliació de vials i vorera seguint el

traçat marcat pel C/ Tarragona ( 12 metres del mig de la carretera) i la possibilitat de fer una rotonda

per afavorir l’accessibilitat al barri de Santa Maria. Tota aquesta intervenció afecta una part de la

propietat del Quartell de la Guardia civil.

Demanem al ple de la corporació l’adopció del següent acord:

La intervenció d’aquesta corporació per garantir que es farà aquest traçat per afavorir la circulació en aquest zona, fent la expropiació forçosa, si cal.

La moció, davant la petició de l’Alcalde que argumentava que Ampans estava disposat a cedir el terreny pel vial, i ensorrar part de l’edifici si era necessari, es va retirar.

El nou propietari, no a complert amb la seva promesa, i tampoc el grup de govern. La reserva d’espai no s’ha fet per escrit i les paraules se les ha emportat el vent. El resultat final, no ens agrada i encara que hem fet propostes per millorar la circulació de vianants, que han estat major part acceptades, nosaltres no hem pogut donar el vot favorable.

*Com podeu veure a les fotografies, l'espai al vial és insuficient.



6 comentaris:

María ha dit...

Això de les voreres deu ser una norma del Ajuntament que desconeixo.
Hem podeu dir quina norma han aplicat al carrer d'accés al casino, en una banda s'han mengat un troç de vorera, si ho creieu oportú ho podriau demanar al ple.

Anònim ha dit...

Abans de tot això, la Caserna es va posar "a la venta" i van haver interessat.

Anònim ha dit...

Quan plogui ja veurem que serà d'aquesta carretera...
Pot ser seria millor pensar una mica abans d'actuar.
Albert.R.

PERE ha dit...

NO ARRIBEM NI A MIG-MÓN MILLOR
Maria, la norma que s'ha aplicat, és "en han colat un gol" (=paraules habituals del Malaspina), per part dels senyors Moviola.
Jo crec que els funcionaris o personal de confiança de la "Casa de la Vila" (=casa dels suriencs de classe A o sigui els del carnet i simpatitzants, perque la resta només tenim obligacions de pagar-los-hi TOT) circulen a peu o amb cotxe, per carreteres o carrers perfectes perque no veuen res de res. Crec que si tinguessin els teus ulls i els d'altres suriencs d'arrel o adoptius, veurien moltes coses que no rutllen i que no veuen, i si tinguessin una mica clar quines són les seves tasques, actuarien en virtud de millorar la nostra vida, els nostres carrers, la nostra convivència, i Súria seria un MÓN MILLOR, per ara no arribem ni a MIG-MÓN MILLOR
(per cert no sóc l'anterior Pere, deixem-ho clar)

Anònim ha dit...

Esto del anonimato es una pasada, puedes decir todo lo que te apetezca sin miedo a una denuncia por difamacion o similar. Pero claro, lo que provoca es que se corrompa el que yo creo es el fin ultimo de los comentarios, ayudar a crecer como pueblo y como personas. Por desgracia siempre habra aquel que escudado detras del anonimato difamara a diestro y siniestro, sin tener en cuenta los posibles perjuicios que se pueden ocasionar a terceros. Todo y asi el que este libre de culpa que tire la primera piedra.


Salut

Xavi

GIS ha dit...

La finalitat de l'home al llarg de la seva història, sempre ha estat la de crèixer. I aquest ha de ser el nostre objectiu: crèixer per millorar! Autocriticar-nos i no pensar que som els millors, perquè,no ho som. Ens cal escoltar i aprendre a treballar en equip, però suposem que aquest pas intel·ligent que ha de fer l'home, encara esta lluny.
Però també ens cal ser valents per canviar les coses, i no esperar que ho fassin els altres!
Gràcies per les vostres aportacions, reflexions!
Salut!

Arxiu del blog