05 de maig 2010

Súria serà Municipi Lector

L'ajuntament signarà dijous vinent el conveni d'adhesió al programa Municipi Lector

El saló de sessions de l'Ajuntament de Súria acollirà dijous vinent, 6 de maig, la signatura del conveni d'adhesió al programa Municipi Lector, una iniciativa d'àmbit català que pretén fomentar el gust per la lectura entre els infant i els joves.

Les activitats del programa es desenvoluparan entre els anys 2010-14, amb la participació dels centres educatius de la vila, les associacions de mares i pares d'alumnes i altres entitats locals, sota la coordinació de la Biblioteca Pública.

L'Ajuntament de Súria s'adhereix al programa Municipi Lector amb l'objectiu d'apropar infants i joves a la lectura a partir d'un compromís de tot el municipi, per tal de formar ciutadans compromesos i responsables gràcies a l'activitat lectora.

A nivell de Catalunya, el programa és coordinat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (Clijcat), amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat a través del Pla de Foment de la Lectura.

En els darrers mesos, l'Ajuntament, escoles, entitats participants i Bibioteca han elaborat un programa que es portarà a terme a partir del curs 2010-11. El programa inclourà visites d'escriptors i il·lustradors als centres escolars, xerrades i activitats pràctiques relacionades amb els llibres i la lectura, entre d'altres.

Cada alumne tindrà una carpeta de fitxes per recollir els seus comentaris sobre els llibres llegits i les biblioteques i llibreries visitades.

L'acte de signatura del conveni tindrà lloc a les 19.00 h., amb la presència de l'alcalde Antoni Julián, la vicepresidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Reina Duarte, les direccions dels centres educatius suriencs i representants de les entitats participants.

Durant l'acte es faran lectures de textos literaris, a càrrec dels alumnes de les escoles i amb l'acompanyament musical d'alumnes de l'Escola Municipal de Música i un piscolabis.

Arxiu del blog