26 de maig 2010

Veïns de Súria volen un parc i un local social a l´espai lliure que es crearà a Sant Jaume


DAVID BRICOLLÉ SÚRIA
Un parc i un local per a la dinamització social del barri són els usos més demanats pels veïns per a l'espai de més de 1.000 metres quadrats que quedarà lliure al sector de Sant Jaume de Súria. Una illa, situada entre els carrers de Sant Sebastià i Sant Jaume, que quedarà oberta quan s'enderroquin les finques que l'Ajuntament ha expropiat per esponjar un barri amb molta densitat i carrers estrets.

La demanda de serveis que han expressat els veïns és el resultat d'un procés de participació que ha portat a terme l'Ajuntament per definir les necessitats a les quals podria donar resposta aquest nou espai. De les respostes que han aportat més d'un centenar de persones que hi han pres part es desprèn que majoritàriament es demana que aquesta illa sigui una zona de lleure a l'aire lliure, ja que al voltant del 50% dels consultats reclamen tant que s'hi faci un parc amb jocs infantils com una zona verda. També la construcció d'un local social és una de les exigències prioritàries, expressades per un de cada quatre enquestats.

Fonts de l'Ajuntament han explicat que els resultats obtinguts de les consultes realitzades no són vinculants -no determinen directament el futur de l'illa-, però han assegurat que "es tindran en compte a l'hora de definir el projecte d'urbanització" del nou espai públic.

Una de les principals conclusions és que la majoria de participants en el procés conceben l'illa com un espai que donarà més qualitat de vida al barri i que es convertirà en un dels principals accessos cap al Poble Vell.

La majoria d'opinions coincideixen a demanar que s'hi compatibilitzin diferents usos, i és àmplia la demanda d'un local al barri que pugui ser utilitzat per a diferents activitats de dinamització.

L'expropiació per a la creació d'aquesta illa oberta al mig del barri de Sant Jaume afecta un total de 10 finques, i 8 més situades en dos sectors més petits molt propers (vegeu infografia). Es tracta de 16 immobles residencials, un garatge i un petit cobert que en conjunt sumen uns 1.060 metres quadrats d'espai. Aquesta actuació forma part del projecte d'intervenció inclòs en el Pla de Barris.

Arxiu del blog