13 de juliol 2010

VISITA A LES OBRES DEL CEMENTIRI


S’han acabat les obres d’ampliació del cementiri. Com hem dit fins l’esgotament, han quedat massa disseminades en relació al cementiri actual.

La nova ampliació convida al visitant a fer un passeig pel camí de ronda fins arribar a la part actual, i contemplar el paisatge, un paisatge que per altra part, no ha quedat massa endreçat amb un talús empinat i poc acollidor, tot i que el projecte parlava d’endreçar la part no construïda (fase 2 i 3) amb zones enjardinades i el resultat és un part mal engiponada.

De la carretera no cal dir res. Segueix sent un desastre d’accés, que calia ampliar-lo fins arribar a la part alta o antiga del cementiri, com donar mes amplada a l’entrada al barri del Roser, tal com vàrem proposar.

El conjunt final, no suma de manera integradora tota l’ampliació, més aviat el contrari, la part vella segueix degradada i no hi ha cap element comú, com mobiliari o el paviment del terra pintat del mateix color que faci pensar que estem en el mateix indret.

Això sí, qui tingui familiars enterrats a la part vella i a la nova, es farà un tip de caminar. Ara demanarem a l’Ajuntament que en el recorregut de “ronda” s’instal·li unes taules de gimnàstica, com les acabades de col·locar al Joncarets per fer exercici, i de passada allunyar tan com puguem la nostra hora de caducitat. Tot i que si fem salut, no hi haurà manera de vendre els 216 nínxols que van dels 1.400 a 2.000 € ni les urnes que costen 450 €. L’obra a costat en total 830.000 € Iva inclòs.














Arxiu del blog