07 de juliol 2010

Importants troballes arqueològiques a la zona de les Guixeres

Les excavacions han permès arribar al nivell de circulació de l'església preromànica de Sant Pere de Puig en la seva darrera etapa d'activitat


Treball a les restes de Sant Pere de Puig. AjSú

Els treballs realitzats fins ara en la sisena Campanya d'Excavació Arqueològica a Súria han permès treure a la llum importants elements arquitectònics de l'antiga església preromànica de Sant Pere del Puig, incloent-hi l'enllosat del temple. Els treballs, que es desenvolupen a la zona de les Guixeres, prosseguiran fins a divendres vinent, 9 de juliol.

Les excavacions han permès arribar al nivell de circulació de l'església en la seva darrera etapa d'activitat. També han sortit a la llum altres restes de l'interior de l'estructura, com les bases de dues pilastres, dues possibles banquetes de pedra i el suport de la taula de l'altar, així com el graó que separaba el presbisteri de la resta de la nau. Aquestes troballes representen un gran pas endavant per aprofundir en el coneixement de les diferents fases de funcionament d'aquest temple, documentat des del segle XI.

La directora d'aquesta sisena Campanya, l'arqueòloga Cristina Belmonte, considera que, amb els elements descoberts fins ara, ja s'han superat les expectatives fixades per a l'edició d'enguany. Els treballs també han permès recuperar diferents restes de ceràmica i altres objectes que es podrien datar dels segles XV i XVII, última etapa de funcionament del temple.

La Campanya d'Excavació Arqueològica és una iniciativa de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'institut Mig-Món i el suport del Servei d'Arqueologia de la Generalitat i la família propietària dels terrenys. En els treballs participen voluntàriament una vintena d'estudiants, estudiosos locals i professors de l'esmentat centre educatiu.

Arxiu del blog