20 de juliol 2010

IN MEMORIAM

«La veritat crema»

La germana d'un dels cinc bombers morts a Horta de Sant Joan escriu un llibre per homenatjar-lo

Fa un any del tràgi incendi a Horta de Sant Joan. Foto: ACN

Dolors Espinet, germana d'un dels bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan a la Terra Alta, presentarà el pròxim dilluns 19 de juliol, un llibre que és una crònica sobre la tragèdia d'aquell incendi que va tenir lloc el juliol del 2009. El llibre amb el títol La veritat Crema. Una crònica del tràgic incendi d'Horta de Sant Joan , pretén explicar la successió d'esdeveniments que van provocar la mort d'aquells cinc bombers experimentats, els posteriors tràmits i fins i tot una comissió d'investigació al Parlament de Catalunya. L'autora afirma que busca respostes per entendre el que va passar i a la vegada homenatjar als cinc morts i un ferit molt greu conseqüència de l'incendi.

L'autora del llibre, Dolors Espinet, és germana de Ramon Espinet, un dels cinc bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan, pertanyents al cos dels GRAF. En aquell incendi hi van morir els bombers, Jaume Arpa, Pau Costa, David Duaigües, Ramon Espinet i Jordi Moré i un bomber va resultar ferit molt greu, Josep Pallàs.

Els fets van passar el 21 de juliol de 2009 i el llibre és fruit de la recerca de Dolors Espinet, parlant amb bombers, comandaments del cos, l'alcalde i veïns de l'Horta de Sant Joan i fins i tot amb la jutgessa que instrueix el cas i consellers de la Generalitat. El llibre publicat per Pagès Editors, es presentarà a la sala d'actes de la Biblioteca Pública de Lleida el pròxim 19 de juliol a dos quarts de vuit de la tarda, coincidint amb el primer aniversari de la tragèdia. A la presentació també hi assistirà l'advocat que porta el cas de les víctimes, Pau Simarro.

Durant tot l’any hem sentit les declaracions d’uns i altres, les esgarrifoses gravacions demanant auxili per part dels bombers morts. Sembla que tot plegat a estat la suma de fets desafortunats i la falta de coordinació per part dels comandaments. No sabrem mai la veritat, però sempre tindrem en la memòria als cinc bombers que varen perdre la vida. Una forta abraçada als familiars, amics, i al cos de bombers.



Arxiu del blog