06 de juliol 2010

La proclamació de la pubilla i l'hereu de Súria omple la plaça de Sant Joan

Èxit de participació de la Mostra de Dansa i del Concurs de Pintura Ràpida


Inici de la cercavila de pubilles, hereus, dames d'honor i acompanyants d'arreu de Catalunya. AjSú

Els joves Anna Juncadella i Lorente, i Albert Coberó i Aymerich van ser proclamats dissabte passat com a pubilla i hereu de Súria, en el transcurs d'un acte que formava part del programa de la Festa Major i que va omplir la plaça de Sant Joan. Com a dames d'honor van ser escollides Irene Carreño i Sánchez, i Àngels Aloy i Orozco.

Anna Juncadella, de 19 anys, és estudiant de Comunicació Audiovisual. La nova pubilla de Súria està vinculada a diferents entitats surienques, com són l'Agrupament Escolta Joan Ros, la colla castellera Salats de Súria i Foment Cultural.

El nou hereu, Albert Coberó, de 20 anys, estudia Ciències Polítiques i de Gestió Pública, i forma part de l'Agrupació Sardanista, de l'Agrupament Escolta Joan Ros i de la colla castellera Salats de Súria.

La proclamació va tenir lloc en el transcurs d'un espectacle preparat pel Foment Cultural, amb la col·laboració d'altres entitats surienques. L'acte va comptar amb la presència de nombroses pubilles, hereus i dames d'honor d'altres poblacions catalanes, acompanyats per alcaldes i altres responsables municipals.

L'alcalde de Súria, Antoni Julián, va felicitar la nova pubilla, hereu i dames d'honor, a més de convidar els suriencs i surienques a participar i gaudir dels altres actes de la Festa Major. Per la seva banda, el regidor de Festes, Joan Josep González, va manifestar que la bona assistència registrada en l'acte de proclamació era "el millor regal" per a les persones que creuen en el pubillatge.

La nova pubilla i hereu agafen el relleu de Maria Alba Castro i Albert Rodríguez, escollits l'any passat. Les noves dames d'honor substitueixen Maria Vila i Cristina Gómez. Durant l'acte de proclamació, la vicepresidenta de l'entitat Foment de les Tradicions Catalanes, Aurèlia Ramos, va lliurar un obsequi a l'alcalde com a agraïment pel suport de l'Ajuntament al món del pubillatge.

Abans de l'inici de l'acte, les pubilles, hereus i dames d'honor presents van participar en una cercavila que va sortir de la Casa de la Vila i va passar pel centre urbà, encapçalada pels gegants de Súria i el grallers del Poble Vell. La proclamació de la pubilla i l'hereu de Súria va acabar amb focs d'artifici.

La nova pubilla i hereu van ser escollits per un jurat format per representants de Foment de les Tradicions Catalanes, de la comissió del pubillatge de Súria i de regidors i persones vinculades al pubillatge de la Catalunya central, a més de la fins ara pubilla de Súria. Amb l'edició d'enguany es compleixen 41 anys de pubillatge a la vila.

Èxit de participació de la Mostra de Dansa i del Concurs de Pintura Ràpida
La Festa Major de Súria viurà els seus dies centrals durant el proper cap de setmana. Ahir, diumenge, es va celebrar la 15a Mostra de Dansa de Súria, que també va omplir la plaça de Sant Joan. L'acte, presentat per l'escola de dansa Maria Cinta, va comptar amb la participació de diferents escoles de dansa del Bages i d'altres comarques catalanes.

Durant el cap de setmana també es va celebrar el 43è Concurs de Pintura Ràpida, organitzat per Joventuts Musicals de Súria. El certamen, un dels més veterans de Catalunya en aquesta especialitat pictòrica, va registrar 44 participants.

Arxiu del blog