23 de desembre 2011

GIIS RESPON


SOCIETAT MUNICIPAL DE L’HABITATGE DE SÚRIA

En referència a la carta publicada al diari Regió 7 del passat dia 13 de desembre dels senyors Josep Ma Canudas, Miquel Caellas, i Àngel López, portaveus dels grups de CiU, aiS i ERC, respectivament –aleshores tots ells al l’equip de govern municipal de Súria–  el Grup Independent de Súria (GIIS) vol fer unes observacions:

1.- En cap moment el nostre portaveu s’atribueix cap mena de protagonisme, nomes manifesta l’opinió del grup que representa davant uns fets tant rellevants i contestant  a unes preguntes que li fa un periodista de Regió 7. (veure informació publicada a Regió 7 el dia 2 de desembre -al costat- ). Els tres portaveus s’equivoquen.

2.- El nostre grup es va assentar d’aquest tema, de una forma fortuïta i fora dels canals propis de comunicació equip de govern–oposició. En cap moment varem ser informats de l’existència de un  compte amb 317.345 euros d’una Societat Municipal que durant 5 anys ha estat inactiva i del que l’equip de govern actual i l’anterior no en sabien res.

3.- En el ple municipal del dia 28 de setembre aprofitant que l’ordre del dia incloïa el dictamen d’aprovació dels comptes del 2010, demanem al l’equip de govern  que públicament que se’ns informi d’aquest assumpte, la contesta donada és:  «Les explicacions les donarem al Consell General de la Societat»  (es pot comprovar a l’acta del ple penjada a la pagina web municipal)

4.- Atenent que durant aquest primer semestre  la partitura de la cançó de l’equip de govern que representen els portaveus de CiU, aiS i ERC ha estat recorrent: situació delicada de tresoreria, despeses sense partides pressupostaries, partides esgotades etc, etc, el nostre grup municipal ha mantingut  sempre el mateix discurs i ho fet saber a l’equip de govern: dissoldre la Societat d’Habitatge Municipal i recuperar els 317.345 euros, així com també escripturar el CAP (a finals de juny se’ns informa verbalment que falta un document i que en 15 dies quedarà resolt i a dia d’avui que sapiguem nosaltres encara no esta fet) per poder cobrar els 550.000 euros pressupostats als comptes Generalitat del exercici del 2010.

5.- Finalment volem recordar als tres portaveus municipals de CiU, aiS i ERC que com a responsables del govern municipal tenen l’obligació de:
– Informar públicament de una forma clara i entenedora als suriencs i a les surienques que 317.345 euros de diner públic hagi estat durant un període de 5 anys en un compte inactiu i al marge de qualsevol dels controls econòmics ( estat de comptes, auditories, sindicatura de comptes etc) de l’Ajuntament de Súria i la Diputació de Barcelona.
– Explicar els mecanismes que ha activat l’actual equip de govern per tal de que un fet d’aquesta magnitud no ens torni a succeir.
També demanem que s’iniciï una investigació dels fets i es dirimeixin les responsabilitats si ni han.

Grup Independent de Súria (GIIS)

Arxiu del blog