17 de desembre 2011

Renovació parcial del Consell de la Gent Gran de Súria


Integrants i membres sortints del Consell de la Gent Gran amb membres del consistori. Foto: AjSú
El Consell de la Gent Gran va celebrar dimarts, 13 de desembre, l'acte de renovació parcial dels seus membres, celebrat al saló de sessions de la Casa de la Vila amb la presència de l'alcalde Josep Maria Canudas, la regidora de Benestar Social, Carme Besa, i altres membres de la corporació municipal. Durant l'acte també es van presentar les principals línies de treball del Consell per als propers mesos.

A més de donar la benvinguda als nous integrants del Consell, l'alcalde de Súria va agrair la dedicació dels membres sortints i de les persones que seguiran formant part d'aquest organisme consultiu, adscrit a l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament.

Josep Maria Canudas va manifestar que "és la nostra intenció comptar amb vosaltres" per tal d'aprofitar "la vostra experiència, la vostra manera de veure les coses i la vostra estima per Súria" per millorar la qualitat de vida de tota la gent gran.

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social va exposar el pla de treball del Consell de la Gent Gran, que es basarà en quatre eixos principals:
  • Recollir documents i testimonis personals per preservar la memòria històrica.
  • Col·laborar amb el Consell de Medi Ambient amb propostes per a la millora de l'entorn.
  • Fomentar activitats i iniciatives per fomentar la participació i l'autoestima de les persones grans.
  • Actualitzar la guia de serveis per a la gent gran, publicada l'any 2003.
Després de l'acte de renovació parcial, el Consell de la Gent Gran ha quedat format per les següents persones: Montserrat Algué, Domingo Bergillos, Juan Fenoy, Magda Fernández, Montserrat Ferrer, María Ángeles Hernández, Maria Navarro, Juana Pérez, Matilde Puig, Francesc Reguant, Maria Sanmartín, Josep Serra i Victoriano Temporal.

Els membres sortints són els següents: Mercè Casahuga, Josep Casas, Camil Clotet, Jaume Cunill, Josep Pujol, Teresa Reguant, Jaume Ribera, Teresa Ros i Josefa Sibila.

Durant l'acte, Mercè Casahuga va prendre la paraula com a membre sortint per agrair la relació desenvolupada amb els altres components del Consell, encoratjar els nous integrants i recordar l'impuls que l'antiga assistent social de l'Ajuntament, Isabel Sellarès, va donar a l'organisme en la seva primera etapa de funcionament.

Altres persones participants en l'acte van ser les regidores Encarna Mata i Montserrat Llop, i la tècnica de l'àrea de Benestar Social Verònica González.

El Consell de la Gent Gran es proposa recollir les inquietuds de les persones grans, afavorint el diàleg entre generacions, la coordinació d'activitats i el desenvolupament de recursos i serveis adreçats a aquest col·lectiu.

Els seus membres són residents a la vila i majors de 60 anys, que han estat elegits entre representants proposats per les entitats surienques relacionades amb la gent gran, o entre les persones que ho demanin a títol individual.

Arxiu del blog