25 de desembre 2011

Súria no pot rebre mig milió d´euros de Salut pel CAP perquè no el té escripturat

El consistori està a l'espera de la resolució d'un litigi entre la constructora i els seus creditors



Vista exterior de l'edifici de la plaça de la Serradora, que té als baixos el nou centre d'assistència primària<br/>
Vista exterior de l'edifici de la plaça de la Serradora, que té als baixos el nou centre d'assistència primària
 arxiu/a. s..

DAVID BRICOLLÉ. SÚRIA
Un procés judicial té encallat el cobrament per part de l’Ajuntament de Súria dels 550.000 euros que li ha de fer efectiu el departament de Salut de la Generalitat  per la construcció del nou centre d’assistència primària (CAP).
El motiu és que a causa d’aquest litigi obert el consistori encara té pendent d’escripturar la finca, tot i que l’equipament  -constituït als baixos d’un bloc de pisos – està ja en servei des de fa una mesos. Segons han concretat fonts de l’Ajuntament de Súria aquet pas no s’ha realitzat perquè s’estava a l’espera de conèixer la sentencia a un recurs d’apel·lació presentat per diferents creditors de la constructora, Corriola SL, en relació amb el concurs de creditors que va presentar aquesta empresa.
Segons van explicar ahir les mateixes fonts, aquesta sentència l’ha fet pública finalment aquest mes de desembre el jutjat mercantil número 3 de Barcelona. Alhora, però  van concretar que per tal de poder dur a terme l’ escripturació de la finca és necessari que la sentència sigui ferma en els terminis i condicions que fixa la llei.
L’escripturació de la finca on es troben ubicades les dependències actuals del centre d’assistència primària és un tràmit necessari perquè l’Ajuntament  rebi de la Generalitat els 550.000 euros  pactats i previstos en els pressupostos de la Generalitat d’aquest 2011.
La construcció d’aquest equipament es va fer a partir d’un conveni entre l’Ajuntament i Corriola. La promotora va construir un edifici d’habitatges al solar de la Serradora, situat al centre del poble, que incloïa un local als baixos de 1.165 metres quadrats. L’operació per part de l’Ajuntament va consistir en què cedia una part del solar on es va fer l’obra, de la que era propietari, i a canvi rebia el local per destinar-lo a un nou centre mèdic. Alhora, el consistori va establir l’acord amb el departament de Salut de la Generalitat de traspassar-los l’equipament per un import prèviament pactat.
La construcció es va començar l’any 2009, però a principi del 2010 la delicada situació econòmica que travessava l’empresa la va portar a presentar un conveni de creditors, en què hi havia compromesos gairebé 7 milions d’euros. El 40% del deute de Corriola en el moment de presentar el concurs era amb l’Ajuntament, pel valor del local que havia de cedir quan acabés l’obra. El concurs va prosperar i el litigi s’ha perllongat fins ara.

Arxiu del blog