17 de desembre 2011

MOTIUS NADALENCS


En el últim ple municipal, es va comentar que segurament no hi hauria les llums de Nadal al mig del poble, perquè els botiguers estaven “cansats de pagar sempre els mateixos”. 
Les llums  que es col·locaven eren  de propietat dels botiguers  però amb els anys han quedat obsoletes i els últims arrengaments per modernitzar-les han acabat per fer que moltes de  les llums no funcionin.
També és cert que la estètica de les llums de Nadal ha canviat considerablement, només cal passejar per Manresa o per altres ciutats per veure-ho, és per això que l’últim any es van llogar.
El nostre grup GIIS, encapçalat pel Santi Filló, va parlar amb el president de botiguers de Súria, i immediatament va demanar una reunió amb el grup de govern per tal de buscar una solució entre tots.
El dia tres de desembre es va enviar  un correu electrònic sol·licitant una reunió d'urgència, i el mateix dia el Regidor de Desenvolupament econòmica, el Sr. Miquel Caelles, desestimava la reunió, al·legant que s’havien fet dues reunions i que no s’havia arribat a cap acord.
Ara llegim a la web municipal:

“Tots els trams del centre comercial tornaran a tenir enguany llums de Nadal, després de diferents reunions celebrades entre l’Ajuntament i representants del comerç local durant les darreres setmanes per tal de fer-ho possible.
D’altra banda, l’Ajuntament ha reiterat a la Unió de Botiguers el seu compromís a fer-se càrrec de la despesa elèctrica, tal com s’ha fet en anys anteriors. “

Ens sembla una reacció tardana a una setmana de Nadal, quan es podia solucionar abans, sobretot perquè el cost serà el mateix i l’amortització  a més curt termini.
Aquest tema deixa sobre la taula si han de ser els botiguers els responsables de posar les llums de Nadal, amb l’excusa que sempre ho han fet ells, ho ara toca altres fórmules, o senzillament fer-ho l’Ajuntament  -encara que algú pogui afirmar que no li són tasques pròpies- amb una despesa raonable i responsable. Al fi i al cap el benefici és per a tots els suriencs. I no cal dir que aquest dies entrar a Súria a les fosques (nadalenques) és una mica depriment...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un cop més, aquest govern està donant mostra de la seva poca coherència interna, amb regidors que van a la seva i sense cap tipus de cohesió entre els membres d'aquest peculiar tripartit.

Esperem, pel bé de Súria, que en aquests 3 anys i mig que queden, la cosa millori.

Una abraçada GIIS!

Arxiu del blog