02 de desembre 2011

Súria dissol una societat municipal amb 317.000 euros al compte

L'ens es va constituir sota mandat socialista per a l'activació d'habitatge de promoció pública


  


Josep Maria Canudas, de CiU, és l'actual alcalde de Súria<br />
Afegeix la llegenda

Josep Maria Canudas, de CiU, és l'actual alcalde de Súria
 arxiu/david bricollé
DAVID BRICOLLÉ/SÚRIA En plena època de vaques magres, l'Ajuntament de Súria podrà incorporar als seus comptes més de 300.000 euros que han estat adormits en el compte d'una societat municipal inoperant durant els darrers cinc anys.

Es tracta de la Societat Municipal d'Habitatge de Súria SL, que el ple municipal celebrat dimecres a la nit va aprovar dissoldre i traspassar-ne l'import resultant de la seva liquidació al compte corrent de l'Ajuntament.




Aquest ens es va constituir sota el mandat del PSC, inicialment amb  la participació tant de l'ajuntament com de la Diputació de Barcelona. L'objectiu era promoure la construcció d'habitatge públic, i de fet, va tirar endavant diferents projectes. Posteriorment, però, la Diputació de Barcelona en va sortir -com va fer amb moltes d'aquestes societats arreu de la província, granpar de les quals van acabar amb enormes forats econòmics- i el consistori en va quedar com a soci únic i com a titular del 100% del capital social.

Des de l'any 2006, però, quan es va executar l'alineació d'uns terrenys, la Societat Municipal d'Habitatge de Súria, S.L no havia fet cap més operació. Feia, per tant, cinc anys que aquest ens, regit per una junta general, estava completament inactiu, sense cap operació prevista i amb un patrimoni net al seu compte de 317.345,29 €.

En un ple anterior en què es van aprovar definitivament els comptes municipals corresponents als 2010, el Grup Independent de súria (GIIS) -que és a l'oposició- va posar de manifest la seva contrarietat pel fet que en el tancament d'aquell exercici no s'haguessin incorporat el diners d'aquesta societat inactiva.

Per fer-ho efectiu, però, calia aprovar primer la dissolució, liquidació i extinció d'aquest organisme, el cessament de l'actual consell d'administració, presidit  per l'alcalde, i l'ingrés al compte corrent de l'Ajuntament, com a soci únic, de l'import resultant de la liquidació de societat. Tots aquests passos són els que es recullen en l'acord aprovat en el ple municipal de dimecres.

Després de l'aprovació d'aquest punt, el portaveu del grup municipal del GIIS, Santi Filló -que és qui en, en el seu moment havia reclamat el traspàs d'aquests diners de la societat d'habitatge a les arques de l'Ajuntament -va posar de manifest la necessitat "que s'activin els mecanismees de control necessaris perquè no tornin a passar coses com aquestea".

"Ens sembla incomprensible", va afegir Filló, "que durant cinc anys hi hagi hagut uns diners aturats en una societat que no ja estat fent cap activitat i que, fins que nosaltres no ens d'hem preocupat, no s'hagi liquidat".


Els diners que tenia la societat liquidada passaran a les arques de l'Ajuntament, que ara n'era l'únic soci.

Arxiu del blog