15 de desembre 2011

Súria constitueix el Consell de Medi Ambient


S'ha constituït aquest mes de desembre en un acte celebrat al saló de sessions de l'Ajuntament

El Consell de Medi Ambient de Súria ha estat constituït aquest mes de desembre en un acte celebrat al saló de sessions de l'Ajuntament, amb la participació de representants d'entitats, centres escolars, grups polítics i persones a títol individual que estiguin vinculades i interessades en el medi ambient. El nou Consell es configura com un organisme de consulta i participació ciutadana per formular recomanacions i propostes sobre totes les iniciatives municipals que afectin el medi ambient.

L'acte de constitució va estar presidit per l'alcalde Josep Maria Canudas i pel regidor de Medi Ambient, Miquel Caelles, com a president i vicepresident, respectivament, del nou organisme. Els objectius del Consell de Medi Ambient són, entre d'altres, els següents:
  • Mantenir un espai d'informació, col·laboració, comunicació, coordinació, estudi i debat entre l'administració local i el conjunt d'entitats i persones interessades del poble.
  • Possibilitar que les línies d'actuació de l'Ajuntament comptin amb la consulta i assessorament dels sectors implicats.
  • Vetllar per la conservació, protecció i millora del medi ambient i de l'entorn.
  • Vetllar per la reducció, reutilització i reciclatge de residus.
  • Fomentar noves actituds i hàbits sostenibles mitjançant campanyes de sensibilització.
  • Afavorir que la política mediambiental de l'Ajuntament s'adeqüi als interessos dels ciutadans i ciutadanes de la vila.
L'òrgan de govern del Consell serà un plenari que es reunirà amb una periodicitat mínima de sis mesos. L'estructura del nou organisme es completa amb diferents comissions de treball que es reuniran almenys un cop cada tres mesos. En aquesta primera etapa, el Consell comptarà amb quatre comissions: escoles verdes, energia, aigua i medi natural, i residus i via pública.

El Consell de Medi Ambient pretén aplegar totes les persones i entitats que treballen des de diferents àmbits en la preservació i millora del medi ambient, recollint les experiències desenvolupades a Súria al llarg de molts anys. El Consell resta obert a la incorporació de noves persones i entitats interessades en participar-hi.

Arxiu del blog