05 de desembre 2011

Súria, Cabrianes i Callús, engeguen «Defensem l'Escola en Català»


L'objectiu darrer de la campanya és aprovar una llei que estableixi que el català sigui l'única llengua vehicular i d'aprenentatge a l'escola

Ara com ara, a la comarca del Bages ja s'han organitzat tres comissions promotores de la campanya Defensem l'Escola en Català.

La primera va ser la de Súria, que es va constituir el dia 18 de novembre. D'aleshores ençà, la comissió local s'han estructurat i s'ha estès amb l'objectiu de recollir el màxim de signatures possibles entre la població. Una altra de les accions que s'han dut a terme a Súria és la votació d'una moció de suport a la campanya a l'ajuntament de la vila. La moció va ser aprovada per unanimitat al ple municipal del proppassat 30 de novembre.

Els altres dos pobles on s'ha constituït la comissió promotora local són Cabrianes (el dia 25 de novembre) i Callús (el dia 3 de desembre). Durant aquest mes de desembre és previst que es constitueixi la comissió de Manresa.

El Bages és una de les comarques amb més voluntaris inscrits per a treballar en la campanya. N'hi ha més de 1.400, dels 30.000 que s'hi han apuntat a tots els Països Catalans.

L'objectiu darrer de la campanya és aprovar una llei que estableixi que el català sigui l'única llengua vehicular i d'aprenentatge del sistema educatiu a Catalunya en tots els nivells, etapes i modalitats. Perquè aquesta proposició de llei tingui més força es vol presentar a debat acompanyada de més de 200.000 signatures.

Arxiu del blog