13 de desembre 2011

PROTOCOL DE PARTICIPACIÓ EN LA COMISSIÓ TÈCNICA DE PROJECTES


Des de el nostre grup GIIS pensem que es necessari que els projectes tinguin el màxim consens possible, i que ens cal entre tots, buscar maneres de apropar-nos als problemes dels veïns i també alhora saber mirar amb ulls crítics els projectes  per sol ventar-los sobre el paper abans que passin a ser una realitat. No és una feina fàcil, però si som capaços d’elaborar un procediment per debatre i recollir els comentaris de tots, de segur que el projecte final serà mes ric.

Aquesta petició, que ja l’havíem fet en forma de prec en la legislatura passada es fruït de projectes que no han estat suficientment explicats als veïns i a la ciutadania en general i que una vegada fets posen el crit de disconformitat i el comentari general que es “podia haver fet millor”.

No cal dir que els recursos han d’estar ben gestionats, i aquesta ha d’ésser la nostra prioritat: equivocar-nos el mínim possible, perquè el projecte final compleixi els màxims exigibles.

Es per això que hem presentat aquesta moció en el ple de novembre ,que va tenir el vot favorable de tots els grups polítics, ara, caldrà portar-lo a la pràctica i que no quedi amb paper mullat.

ANTECEDENTS:
La obligació del polítics ha d’ésser la bona gestió dels recursos i permetre caminar a un model de vila  amb voluntat d’unificar i consensuar criteris per tal de fer possible projectes a partir de un procés metodològic basat en la participació, l’anàlisi i el debat.
Aquest procés ha de tenir  la integració de tres pilars bàsics: la participació dels grups polítics –els que governen, i els que no governen -; els tècnics municipals o els redactors del projectes, els veïns i les associacions.
Per anar consolidant aquesta nova metodologia, creiem que cal disposar de un protocol en el que es tingui en consideració, la presentació dels projectes, el procés de treball, el seguiment dels mateixos i el resultat final.
SOL·LICITEM:
La creació d’un protocol consensuat per tots els grups politics que desenvolupi un procediment d’actuació des de la fase inicial fins a la  finalització en qualsevol projecte públic.
Proposta del grup GIIS:
PROTOCOL DE PARTICIPACIÓ DE LA COMISSIÓ TÈCNICA EN ELS PROJECTES.
FASE 1: IDEA /PROPOSTA + ESTUDI VIABILITAT TÈCNICA I JURÍDICA
1- Decisió política d’estudiar la possibilitat de fer realitat una idea/proposta
2- Informe tècnic i jurídic sobre la seva viabilitat (en caràcter molt general)
FASE 2: REDACCIÓ DE L´ AVANT- PROJECTE
1- Nomenament equip redactor (intern o extern -contractació)
2- Redacció  del projecte (esborrany o avanç-projecte)
FASE 3: PRESENTACIÓ DE l’ AVANT- PROJECTE ALS POLÍTICS I VEÍNS
 Polítics –Els que governen i els que no governen-
 Veïns i/o associacions de veïns implicats en el projecte
1-Explicació dels detalls tècnics del projecte, per part dels redactors del projecte.
2-Recull de propostes
FASE 4:REDACCIÓ PROJECTE
1-Redacció del projecte amb la suma de propostes.
FASE 5: PRESENTACIÓ DEL  PROJECTE
1-Presentació tècnica del projecte  a polítics i veïns.
2-Redacció del document definitiu
FASE 6:EXPOSICIÓ PÚBLICA
1-Exposició pública
2-Contestació  d’al·legacions
3-Aprovació definitiva
FASE 7:EXECUCIÓ
1-  Control constructiu.
2.- Control pressupostari.
3.- Recepció de l’obra.
FASE 8: RESULTAT FINAL
1-  Informe final.
2.- Rendibilitat
3.- Millora del protocol.


Arxiu del blog