05 de novembre 2012

Codi ètic



En aquest ple d’octubre el nostre grup a presentat aquesta moció que ha tingut el vot favorable del grup de govern: CIU-aIS-ERC i GIIS i tres abtencions del Regidors del PSC.


ANTECEDENTS:
Un codi ètic ho podem definir com un recull de normes que regulen els comportaments de les persones integrades en una organització. Tot i que no imposa càstigs legals un codi ètic suposa una norma interna de compliment obligatori.
El Centre d’Estudis Jordi Pujol va signar un conveni amb la l’Universitat Ramon Llull per tal de tirar endavant la redacció d' un codi ètic per a professionals de la política. Un grup de catorze acadèmics -professors d’ètica i politòlegs- es van encarregar de desenvolupar aquest projecte. D’aquí i sota el lideratge de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, que dirigeix el doctor Francesc Torralba, en va sorgir un codi ètic per a professionals de la política.
En els darrers temps, ha crescut exponencialment el pes de l’ètica aplicada al sistema formatiu i també entre els estaments professionals i les organitzacions.
Aquesta reivindicació de l’ètica pot respondre, naturalment, a distintes motivacions, però és també una manifestació d’un canvi en la manera d’exercir la professió i de gestionar i dirigir les organitzacions. La professió política no pot quedar al marge d’aquest procés de canvi qualitatiu. Creiem que és possible i
necessària una altra manera de fer política. (Centre d’estudis Jordi Pujol)

SOL·LICITEM:
Crear una comissió integrada per tots els grups municipals per tal dedesenvolupar un codi ètic que determini els principis basics del nostre comportament com a politics municipals davant la societat que representem.

Arxiu del blog