25 de novembre 2012

Súria es coordina per als actes de Nadal

Una part de les activitats estaran organitzades, per primer cop, per una comissió formada per l'Ajuntament, la Unió de Botiguers i diferents entitats

Súria celebrarà les festes nadalenques amb un programa d'actes que es desenvoluparà a partir del 15 de desembre i que inclourà, entre d'altres novetats, una campanya de recollida de donatius en guardioles solidàries i arbres per penjar-hi desitjos. Per primera vegada, l'organització d'una part del programa d'actes nadalencs és coordinada per una comissió formada per l'Ajuntament, la Unió de Botiguers i altres entitats veïnals, culturals, socials i assistencials de la vila.

La comissió ha celebrat diferents reunions des del passat febrer per tal de definir el programa festiu del Nadal, que inclouria els següents actes:
  • Dissabte, 15 de desembre: visita del patge reial a la plaça de Sant Joan.
  • Diumenge, 16 de desembre: Fira de Nadal.
  • Dissabte i diumenge, 22 i 23 de desembre: visita del carter reial als barris de la vila.
  • Diumenge, 23 de desembre: recollida de joguines en bon estat a la plaça de la Serradora per als infants de famílies desfavorides.
  • Dimarts, 25 de desembre: audició de sardanes.
  • Dissabte, 5 de gener: cavalcada de Reis.
A aquestes activitats s'hi afegiran altres actes tradicionals de les festes nadalenques, com les representacions d'Els Pastorets de Súria i els concerts de les corals de la vila, organitzats per les seves respectives entitats.

Les guardioles solidàries es podran trobar als barris i als comerços, bars i establiments financers de la vila. Coincidint amb la celebració de la Fira de Nadal, també es recolliran donacions per a Aliments Súria, destinades a les famílies més afectades per la crisi econòmica. Pel que fa als arbres dels desitjos, seran instal·lats als barris de la vila amb l'objectiu que petits i grans puguin deixar una cartolina amb bons desitjos escrits.


La creació de la comissió va tenir lloc a començaments d'aquest any 2012 per coordinar els diferents actes del cicle nadalenc, dotar de continuïtat aquesta celebració i afavorir la participació ciutadana en la seva organització.


A més de la Unió de Botiguers, les altres entitats que han participat en les reunions d'aquesta comissió són les associacions de veïns dels barris de Salipota, Santa Maria, Joncarets, El Rastells i Fusteret, Càritas Parroquial, Agrupació Sardanista, Associació de Voluntariat, Casal de la Dona, Geganters i Grallers del Poble Vell, Societat Coral La Llanterna i Trabucaires del Tro Gros.

Arxiu del blog