15 de novembre 2012

Un nou espai



Dins la web de l'Ajuntament en l'apartat de   Grups Municipals  s'ha obert un nou espai perquè els grups polítics diguem la nostra. Nosaltres hem estrenat aquest racó amb aquest escrit que té una extensió màxima pactada  pels grups i amb una periodicitat quinzenal.

El GIIS va sol·licitar en el mes de juliol: “ Que Ajuntament habiliti a la pagina web municipal un espai dedicat a l’ informació dels grups municipals en la forma que diu el  Reglament Regulador de la participació dels grups municipals en els mitjans de comunicació municipals”.En el seu article 2 .1 Considera la aquesta pagina web municipal com a òrgan d’informació i de difusió municipal”.
Per això encetem aquesta nova eina de comunicació dins la web de l’Ajuntament i aprofitem aquest espai per ser un medi més d’aproximació al ciutadà, on els grups polítics podem expressar-nos i dir la nostra.
En aquest mes d’octubre no hem donat el nostre vot favorable en l’aprovació de les Ordenances fiscals, que han tingut una pujada  del 2’5 % de mitja, però en l’ impost d’activitats econòmiques és d’un 5%  gravant a les empreses que tenen uns ingressos d’un milió d’euros anuals, quantitativament es la cinquena taxa  amb una recaptació en torn els 200.000 €.
Continuar gravant en les empreses en un moment de dificultats, no és la millor manera d’ afavorir sortir de la crisi. Els empresaris  són el nucli dur  de la nostra economia amb capacitat de crear llocs de treball i riquesa dins el territori i és necessari el recolzament de les administracions públiques i del món financer.
També es segueix incrementant la taxa d’escombraries on l’any passat va tenir un  increment del 10%, i aquest  un 2,5% més.
   
 2009
2010
2011
2012
2013
  97,57
97,57
99,61
109,58
112,31
       0%             0%             2%        10%                2,5%        
Tornem a demanar com ara fa un any, negociar amb el consorci per tal de poder absorbir el dèficit que genera la recollida, tractament i eliminació dels residus urbans.

Es un impost injust ja que grava a totes les famílies per igual independent de les rendes, tot i la rebaixa que es fa a les famílies amb rendes baixes, com a les deixalles generades i la qualitat del reciclatge. No hi ha cap  diferència de quota per al ciutadà preocupat per el medi ambient i responsable en el seu reciclatge, que pel ciutadà que ho tira tot dins el container gris, sense tenir en compte que incrementa el residu a portar a la deixalleria i la quota de tots els ciutadans.

Per la nostra part veiem que es segueix penalitzant  els dos dels pilars fonamentals que ens han d’ajudar a superar la crisis: les persones necessitades i les empreses.
En aquest mes d’octubre, hem presentat la Moció sobre el Codi ètic.
Un codi ètic ho podem definir com un recull de normes que regulen els comportaments de les persones integrades en una organització. Tot i que no imposa càstigs legals un codi ètic suposa una norma interna de compliment
obligatori.
La professió política no pot quedar al marge d’aquest procés de canvi qualitatiu. Creiem que és possible i necessària una altra manera de fer política. (Centre d’estudis Jordi Pujol).
Per això hem sol·licitat crear una comissió integrada per tots els grups municipals per tal de desenvolupar un codi ètic que determini els principis basics del nostre comportament com a politics municipals davant la societat que representem.
La Moció ha tingut deu vots favorables: CIU, aIS, ERC, i GIIS i tres abstencions dels Regidors del PSC.
També hem presentat un PREC per l’aprofitament de terres. Aquest prec va en la direcció d’explorar una oportunitat que al nostra entendre tenim d’obtenir uns ingressos econòmics  amb les runes produïdes en l’execució de l’obra de construcció de la rampa d’accés a l’explotació de la Mina de Cabanasses que es dipositarien al nostre terme municipal  en lloc de portar-les a l’abocador de Callús i també l’aprofitament d’aquestes terres per la restauració i consegüent millora paisatgística del  municipi.
El túnel ja te mes de 100 m perforats i si s’accepta el prec i es vol treballar aquest tema considerem necessari  presentar sense demora una proposta dels nostres serveis tècnics a Iberpotash.
atès:
El prec no ha estat acceptat pel grup de govern, perquè segons ells, fa mesos que estant treballant en aquest tema.

No hem  donat suport a  la Moció presentada pel grup del PSC:
“Aprovar que de forma permanent es pengin a les astes de la façana de la Casa de la Vila les quatre banderes oficials actuals (la de Súria, la de Catalunya, la d’Espanya i la de Comunitat Europea)”
El nostre grup entén que s’estan barrejant coses diferents, per un costat tenim l’acord d’aquest ajuntament per penjar la bandera estelada per uns motius determinats i que es van explicar al ple en que es va perdre aquesta decisió i un tema diferent son les banderes institucionals que considerem encertat el costum de penjar-les únicament durant els dies de festes oficials o de visites i actes rellevants, com sempre s’ha fet fins ara inclús en el mandat socialista.  Son dues coses distintes que totes dues formen part de una realitat i de un sentir generalitzat dels suriencs.

Arxiu del blog