19 de novembre 2012

La Fira Medieval d'Oficis de Súria venç al temps incert

Milers de persones han passat dissabte i diumenge pel nucli antic surienc, que enguany ha vist ampliat el recinte firal per la zona del carrer del Roser

Actuació d'Els Berros de la Cort al carrer Major del Poble Vell. Foto: AjSú
La Fira Medieval d'Oficis de Súria ha tornat a omplir aquest cap de setmana el Poble Vell de visitants i animació, en una edició que ha confirmat novament el poder de convocatòria del certamen, malgrat la incertesa del temps. Milers de persones han passat dissabte i diumenge pel nucli antic surienc, que enguany ha vist ampliat el recinte firal per la zona del carrer del Roser i ha mantingut l'alt nivell de qualitat d'espectacles, actuacions de carrer, artesans i firaires.

El programa d'actes d'aquesta 11a edició de la Fira ha acabat aquest vespre amb la quarta representació de l'espectacle "Salats!" a l'Era del Castell i una actuació del grup Els Berros de la Cort. Altres actes destacats del certamen han estat la segona marxa de torxes, que va tenir lloc dissabte al vespre, i l'espectacle de danses sefardites "Sir Nashir", que era una de les novetats d'enguany.

La marxa de torxes, que es va fer l'any passat per primer cop, va registrar una participació d'un centenar de persones que van sortir de l'Era del Castell fins a la plaça Major del Poble Vell. El mateix dissabte a la nit va tenir lloc la tercera edició del sopar medieval de la Fira a l'hostal del Casinet. Un dels actes que ha generat més expectació han estat de nou les exhibicions d'aus rapinyaires, que enguany han tornat a l'Era del Quinquer Prop d'una trentena d'artesans han participat enguany en la Fira Medieval d'Oficis, que també ha comptat amb diferents tallers participatius. Al llarg del cap de setmana, els carrers i les places del Poble Vell han estat l'escenari de diferents actuacions de música i dansa. Els visitants també han pogut entrar en alguns baixos de cases del Poble Vell gràcies a la col·laboració del veïnat del barri.

L'11a Fira Medieval d'Oficis va ser inaugurada dissabte al migdia pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas.

Tot i que la pluja hi ha fet acte de presència en diferents moments del certamen, el Poble Vell ha registrat de forma constant una bona afluència de visitants, i en alguns moments s'han produït els habituals taps ocasionals en alguns dels carrers del nucli antic surienc. També cal remarcar que, tot i la pluja, cap acte del programa no ha arribat a ser suspès.

L'ampliació del recinte firal pels carrers del Roser i de les Cabanasses ha obtingut una gran acollida de públic. Al centre de la vila, diferents comerços han obert durant tot el cap de setmana amb una ambientació medieval. Bars i restaurants també han ofert menús especials amb motiu de la celebració de la Fira.

L'Ajuntament de Súria considera que l'11a Fira Medieval d'Oficis ha mantingut el to ascendent dels últims anys i el gran esperit de col·laboració del teixit social de la vila. Per aquest motiu, l'Ajuntament agraeix el treball de totes les persones i entitats que han participat en la Fira, sense el qual no hauria estat possible l'èxit del certamen.

Aquesta edició també ha mostrat novament el potencial turístic del Poble Vell i l'elevat grau de fidelització aconseguit per la Fira, un fet que confirma la vigència del model i referma l'aposta per un certamen de qualitat.

Arxiu del blog