13 d’abril 2008

KOM-SER-GES


Com podem arribar a ser uns bons conserges?, que comporta el perfil d’aquesta ocupació?, com arribar a assolir els objectius desitjats ?, quina és la definició del lloc de treball ?, tot són misteris a la nostra vila, misteris que a qualsevol altre població estarien definits acuradament amb un exhaustiu anàlisi del lloc de treball.

Súria sempre serà diferent i peculiar, les seves escoles publiques demanen aquesta figura en els seus centres ja que sense ells no podrien funcionar, el caos regnaria en els centres, els alumnes perdrien les seves referències, els pares estarien desatesos i les bombetes deixarien de funcionar. No poden imaginar la seva jornada laboral sense una persona que atengui als pares a qualsevol hora, sempre poden produir-se emergències imprevisibles!,... que obri les portes d’accés al centre puntualment, no és cas que els alumnes estiguin al carrer!,... que acuradament es faci càrrec de totes les reparacions eventuals que es puguin produir: canviar bombetes, arreglar persianes, reparar els endolls, en cas que les canonades i les aixetes no funcionin o tinguin pèrdues reparar-les i fins i tot donar una capa de pintura allà on convingui,... ah! i no podem oblidar tampoc les tasques de jardineria i la d’ajudant d’organització, el conserge sempre ha de saber-ho tot, ha de facilitar les tasques docents en tot moment i tenir la fotocopiadora a punt, mai sap quan la podrà necessitar, ja que una més de les seves tasques serà també la de fer les copies corresponents de tot el que sigui necessari per al bon funcionament del centre.

Així doncs ens trobem amb un perfil multidisciplinari amb una gran capacitat per realitzar totes les tasques que porta implícites la definició del lloc de treball, polivalent i responsable.

Com poden estar tant equivocats alguns politics del nostre poble?, la figura del conserge és imprescindible, tot hom desitjaria poder gaudir dels seus serveis, tenir a la nostra disposició un jardiner, un pintor , un electricista , un llauner, un sereno, un auxiliar administratiu i un manyà, tot en un.

Arxiu del blog