07 d’abril 2008

PARTITS INDEPENDENTS i PARTITS AMB COLOR

En moltes ocasions ens mengen l’orella i ens diuen que els partits independents com nosaltres, GIS, Grup Independent de Súria, no tenim sentit i que ara hi ha molts partits polítics de diferent tendència on podríem tenir cabuda.

Ens preguntem si té més sentit ser d’un grup Independent amb gent de tots colors, o bé ser independent dins un partit? En realitat és independent el que és posa sota el paraigua del partit? No vota al partit que representa? Esta d’acord en la disciplina de partit? Si no sap respondre a totes les preguntes, aquestes persones fan trampa, no es mullen i no paguen la quota de partit, però es beneficien del sou que cobren com a regidors. Nosaltres tampoc veiem coherent presentar-se per un partit dient que son independents perquè no ho son d’independents, estan supeditats a les sigles que representen. Per tant, tothom ha de saber a on es posa i ser coherent! Els partits grans utilitzen aquesta trampa per captar gent a les llistes i no dir d’entrada o pagues o no entres!

A nosaltres encara que sigui una contradicció no ens agraden els polítics. I ara menys que mai, es de riure com se les tenen, ERC que en algun article hem llegit l’esquerda republicana, CIU que son un matrimoni de durada, però que els ha desaparegut la passió i no es divorcien per no haver de partir-se la casa, PSC que en moltes ocasions es una sucursal de Madrid i s’oblida de Catalunya, els VERDS, que tenen bones intencions, però que a vegades estan més a prop dels ocupes que dels ciutadans normals i el PP d’un extremisme preocupant. Som votants independents que votem segons el moment i som molt crítics amb tots els partits.

Arribem a la conclusió que això dels partits polítics és gairebé qüestió de fe i que respectem els que creuen amb un projecte de país, i es treuen el carnet. Sort en tenim de ser i pensar diferent! Però en realitat els partits tenen clar quin és el seu projecte i el transmeten en claredat?

La nostra preocupació, potser, perquè no sabem veure més enllà, és millorar el nostre poble, fer política de poble, sense quotes de partit i deixar d’imitar els errors dels “grans”. Ens agradaria introduir el que ja comença a ser hora en política: la transversalitat real o millor dit la “política horitzontal”.

La ciutadania té molta més capacitat de decisió que els polítics “grans” pensen. I nosaltres, els que encara creiem que podem canviar les coses, les petites coses, som els cridats a treballar amb els pobles petits i involucrar a la ciutadania en projectes importants per al poble. Es un treball a mida en pobles com el nostre amb 6.300 habitants i els grups independents podem ser els cridats a fer aquesta tasca, sense pressions, i capaços de reinventar fórmules ja esgotades, on els “uns” estem obligats anar en contra dels “altres”.

De totes maneres estem contents que el sistema democràtic ens permeti tenir aquesta via, una mica més feixuga, perquè d’entrada hem de gestionar els nostres papers, pagar de la nostra butxaca i treballar més perquè no representem al partit que d’entrada sempre té més vots, perquè es nodreix dels polítics mediàtics, I ja ho sabem tot es qüestió de marketing, lamentablement.

Arxiu del blog