14 d’abril 2008

OPINEM

En la passada legislatura, GIS i la resta de ciutadans vàrem gaudir d’articles d’informació, en una publicació de la nostra vila del marit de la regidora d’urbanisme, que casualment sempre opinava de la bona marxa de les obres a la nostra vila i de la bona acció del govern PSC -les obres de la rotonda i del pont que s’encallaven dia si i dia també-. Des de el nostre punt de vista no era del tot ètic, però per sort, tothom pot fer el que vulgui i si un marit vol defensar a la seva dona, amb càrrec públic, i gaudeix del privilegi, la plataforma d’opinió i la utilitza, és una bona renda i neteja d’imatge pel partit del PSC.

Ara, sembla que es repeteix una situació semblant, i en el passat ple, responent a la pregunta –que es va sentir per la ràdio- del marit de la regidora d’ensenyament i cultura i mestre i director de l’ escola de primària, sobre la necessitat de la figura del conserge a les escoles públiques del nostre poble. D’entrada una situació curiosa, primer perquè els grups en l’oposició “no pintem res” i no tenim cap possibilitat per decantar la balança, amb el mutisme dels “socis” de govern que “no saben no contestan” i de la seva incondicionalitat –sempre sumen set - amb el resultat de majoria absoluta en totes les decisions, i la segona que com a marit i muller no deuen parlar d’assumptes polítics, i el marit es veu obligat a demanar al ple, el pensament dels partits, per què ens mullem?

La tàctica ens ha agradat molt, i ara intentarem que les parelles respectives, vinguin als plens per fer mullar a tots els partits i que diguin el que pensem de temes importants o altres curiositats com: demanar-li al Sr. González perquè aparca en el lloc del Batlle, o per què no critica mai les mancances de la via publica un tema que portava “negre” al passat regidor, o perquè es mut amb el tema CAP, o per què des de que va estrenar jaqueta parla fluixet...

Un tema important pel PSC és l’ampliació del cementiri, que es vol portar a terme en aquesta legislatura un projecte en tres fases, que de moment es començarà la primera, amb un pressupost de 1.684.113 € que te previst la construcció de 463 nínxols, la urbanització de les esplanades i espais lliures, i que també tenia previst la construcció d’una sala de vetlles, que ara sembla que no es farà, per quedar cobert el servei de tanatoris. Que si l’Ajuntament hagués fet un bon treball, podia haver sumat esforços i tenir un tanatori municipal amb el ingressos de totes les companyies funeràries, però pel grup de govern tot es massa complicat.

El projecte final suma el total de 1.512 nínxols, però no te previst l’ampliació doble del vial. Un disbarat més! El vial actual es massa estret, tant per l’entrada al Barri del Poble vell, com per l’accés al Cementiri.

En fi, els suriencs, de moment traguem pols al camp de futbol, no hi cabem en actes importants al pavelló tant siguin esportius com culturals, no tenim la cessió de terrenys dels pins de la mina, ens fem talls als peus quan anem a la nostra piscina sense previsió d’una de nova, no urbanitzarem el peri 3 ni 5, però aixó sí, sembla que en aquesta legislatura, ens podrem morir en pau, perquè anar al nou CAP ho veiem complicat. Però per consolar-nos sempre tenim les paraules del nostre Batlle que parlant de les funeràries diu “ l’augment de serveis és un reflex del creixement, en nombre d’habitants, que en aquests últims anys està experimentant el municipi”.

A vegades pensem si viu a Súria! L’augment de serveis? Quins? Hem crescut en nombre d’habitants?

De moment el nostre grup GIS, esta present entre els 52 blocaires de la Bafesfera i hem participat via virtual en la primera xerrada. També us informem que si busqueu feina hem penjat les clàusules per accedir al lloguer del Bar del Casino al nostre bloc

Arxiu del blog